Argumenten voor Universal Healthcare

Argumenten voor Universal Healthcare

Een vorm van dekking van de gezondheidszorg, universele gezondheidszorg maakt het voor iedere burger om de gezondheid van de dienstverlening van de overheid ontvangen. Met ingang van 2010, delen van Zuid-Amerika, Canada, West-Europa en Rusland bieden haar burgers universele gezondheidszorg, terwijl de Verenigde Staten niet, volgens de website Insurance Specialists. Argumenten voor de praktijk van universele gezondheidszorg dringen erop aan dat universele medische dekking kwaliteit van leven zal verbeteren en verlichten van financiële spanningen.

Gezondheidszorg als mensenrecht

Veel mensen beweren dat het hebben van toegang tot de gezondheidszorg is een fundamenteel mensenrecht dat de regering moreel verplicht is te verstrekken. Volgens de website van American Medical Student Association, de Verenigde Staten blijft de enige geïndustrialiseerde natie zonder universele gezondheidszorg. De reden, AMSA beweert, is dat in tegenstelling tot andere landen, die de gezondheidszorg hebben erkend als een fundamenteel recht, de VS beschouwt het als een voorrecht omdat alleen degenen die het kunnen veroorloven hebben. De Verenigde Naties de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens in 1948, waarin is bepaald dat iedereen recht heeft op een leven dat de gezondheid en het welzijn zorgt door middel van medische zorg. Hoewel de Verenigde Staten het verdrag ondertekend en drong er bij de oprichting heeft het land niet in geslaagd om deze rechten te erkennen, volgens The Right to Health Care website.

Verbetering van de volksgezondheid

Universele gezondheidszorg zal verbeteren algehele volksgezondheid omdat de miljoenen onverzekerden toegang tot de gezondheidszorg zal hebben. In de Verenigde Staten alleen al, werden 46,3 miljoen mensen onverzekerd in 2008, volgens het US Census Bureau. In 2007, de Verenigde Staten, samen met Hongarije en Slowakije, had de hoogste kindersterfte en gerangschikt 23e van de levensverwachting. Als een van de meest geïndustrialiseerde landen in de wereld, voelen velen vinden deze statistieken onaanvaardbaar. De website van American Medical Student Association stelt dat de onverzekerden zijn 50% minder waarschijnlijk dan de verzekerde om preventieve zorg te krijgen en zullen waarschijnlijk om medische hulp te ontvangen wanneer hun toestand ernstig wordt. Wanneer zij toch op zoek medische behandeling, worden ze uitgesloten van bepaalde diensten omdat ze geen verzekering. Universele gezondheidszorg zullen deze mensen aan te moedigen om preventieve geneeskunde uit te oefenen, zoals uitstrijkjes, prostaat examens, mammogrammen, en de bloeddruk en cholesterol controles, waardoor chronische disesase voorkomen en uiteindelijk verbetering van de volksgezondheid.

Vermijd onnodig Faillissementen

Met meer mensen beoefenen van preventieve geneeskunde omwille van universele gezondheidszorg zijn, mensen vermijden de kosten van de verlengde verblijf in het ziekenhuis en intensive care noodzakelijk zijn voor chronische ziekten. De stijgende kosten van de particuliere gezondheidszorg in de Verenigde Staten is het faillissement veroorzaakt voor miljoenen Amerikanen. Volgens de Yes Magazine website, de Verenigde Staten heeft 1,5 miljoen faillissementen gevuld per jaar, waarvan de helft wordt veroorzaakt door medische rekeningen. Verzekeringspremies gestegen van 73 procent tussen 2000 en 2005, beweert Ja Magazine, en de veranderingen in de gezondheidszorg beleid soms verlaat degenen die al op zoek naar medische behandeling met een hogere rekening dan ze kunnen betalen. Zonder universele gezondheidszorg, mensen die hun baan verliezen, verliezen ook hun gezondheidszorg dekking, waardoor ze niet in staat om de medische rekeningen te betalen en kan leiden tot faillissement.