Arch & Foot Pain

Arch & Foot Pain

De voeten zijn een van de meest kwetsbare gebieden van het lichaam. Reflexologen zeggen dat er meer dan 7.000 zenuwen in elke voet. Voeten zijn ook het uitgangspunt voor het balanceren van het lichaam, of staan ​​in plaats of in een continue beweging. Wanneer uw lichaamsgewicht of houding verandert als gevolg van obesitas of oefening, is het niet ongewoon te lijden onder boog en pijn in de voet.

Fasciitis plantaris

Plantaire fasciitis treedt in de plantaire fascia, een weefsel band die begint vanaf de onderkant van de hiel naar de bodem van de voorvoet, stoppen bij de tenen. Toen de band consequent wordt overbelast, kan acute pijn optreden in de voet waar de hiel en boog ontmoeten. Fasciitis plantaris wordt vaak veroorzaakt door een plotselinge toename van de fysieke activiteit, ongewoon hoge bogen of veel gewicht op de voet van obesitas of zwangerschap.

Sesamoiditis

Sesamoiditis is pijn in de bal van de voet, meestal aan de binnenzijde. Het is gebruikelijk in jonge atleten en beïnvloedt de sesamoid botten. De sesamoid botten bevinden zich in de pezen verbonden met de grote teen. Wanneer u af te duwen op de teen, de sesamoïdes fungeren als een katrol voor de teen, waardoor het meer invloed op het gewicht te dragen. Constant push-off irriteert en soms breekt de sesamoïdes, waardoor ontstekingen rond de pees ook.

Morton's neuroom

Morton neuroma is een aandoening beschrijft een vergrote zenuw tussen de derde en vierde tenen. De zenuw ligt onder die tenen en vormen als deel van de laterale en mediale plantaire zenuwen combineren. De vergrote zenuw heeft een sterke ligament rust op de top van het. Wanneer de voet de grond raakt, dwingt de zenuw omhoog naar het ligament, dat gelijktijdig naar beneden te duwen. Deze druk veroorzaakt pijn in de voet.

Platvoeten

Flat feet kan optreden wanneer gewicht op de voeten veroorzaakt de bogen vallen. Als zodanig, platvoeten veroorzaken vaak mensen te lopen met de voeten naar binnen leunen, ook wel bekend als overpronatie, wat bijdraagt ​​aan fasciitis plantaris. Hoewel platte voeten in het algemeen niet leiden tot pijn, sommige mensen met platvoeten zijn meer onderhevig aan Morton's neuroom en ontsteking binnen zolen van de voeten. Eeltknobbels en eelt kan ook vormen als gevolg van platte voeten als de grote teen draagt ​​continu gewicht en draait naar binnen.

Behandeling

Arch en mond pijn kan worden behandeld op verschillende manieren, afhankelijk van de ernst van de aandoening. Plantaire fasciitis pijn kan worden behandeld met fysiotherapie en ijs / warmtebehandeling om ontsteking te verminderen. Eeltknobbels worden vaak verwijderd via een operatie, wat inhoudt dat het verwijderen van de uitgebreide bot en herpositionering of heroriëntering van de teen botten. Soms eenvoudige rust of een verandering van schoenen is de beste behandeling, zoals bij Sesamoiditis.