Aqua therapie voor rugpijn

Aquatische therapie is een vorm van fysiotherapie waarbij patiënten krijgen spier-en skelet revalidatie in het water. Dit zorgt voor een low-impact betekent voor mensen die lijden aan ernstige problemen om hulp te krijgen, zonder het ongemak meestal geassocieerd met de revalidatie op het land. Lage rugpijn is een gemeenschappelijk probleem dat kan worden behandeld met aqua therapie, die zowel onmiddellijke pijnverlichting en lange termijn gezondheidsvoordelen.

Aqua Therapy Basics

Aqua-therapie zorgt voor een nul-effect-omgeving waarmee fysieke revalidatie voor spier-en skelet gezondheidsproblemen ondergaan. Het drijfvermogen van het water zorgt voor spinale decompressie, stimuleren soepele beweging van de gewrichten in de rug. Naast de tussenwervelschijven, aquatische therapie helpt alle gewrichten bewegen vloeiender zonder lichaamsgewicht ondersteunen, waardoor wrijving en vermindering van pijn in deze gebieden (zie Resource 2).

Een bijkomend voordeel van aquatische therapie is dat weerstand tegen water versterkt de spieren zonder dat enige extra druk op de gewrichten. Het uitvoeren van oefeningen geeft onderwater je onderrug de mogelijkheid om kracht op te bouwen, zonder afbreuk te doen aan stabiliteit van het gewricht. Aquatische therapie zal ook de doorbloeding te verbeteren in je onderste ledematen, die kunnen omkeren ontsteking in de benen, waardoor de spieren in je onderrug een pauze van de uitvoering spanning (zie Resource 1).

Rugpijn en Hydrotherapie

Bepalen wat uw specifieke kwesties zijn en precies waar uw rugpijn is als gevolg van. Het krijgen van een professionele diagnose van uw probleem zal het veel gemakkelijker voor een fysiotherapeut om uw specifieke problemen aan te pakken maken. Raadpleeg een zorgverlener die bekend is met uw gezondheidsproblemen om te zien of aqua-therapie de bron van uw pijn in de rug kan helpen (zie referentie 2).

Bereid je voor op je eerste therapiesessie door het uitrekken van de gewonde gebied, dat evenwel niet tot spieren die het probleem kan verergeren soms gedwongen. Breng tijd door met uw therapeut om eventuele problemen of specifieke probleemgebieden je zou willen werken relais. Alleen gaan zo snel als comfortabel is voor u; wat ongemak kan worden geassocieerd met de eerste oefeningen, maar er mag geen pijn. Onmiddellijk contact op met uw therapeut als uw toestand verergert tijdens of na de sessie.

Heb je trainer leer je oefeningen die je kunt doen op uw eigen. Vaak voortgezette revalidatie buiten een medische instelling kan u helpen zich beter voelt met de oefeningen en bewegingen. Let er wel op, dat je volgende richtingen precies, zodat niet onbedoeld verzwarende uw letsel. Blijf bij het verloop van de behandeling, zelfs als je je voelt direct verlichting. Vaak patiënten zullen oppervlakkige opluchting na slechts een paar sessies voelen, maar nog steeds nodig om de onderliggende problemen waardoor de pijn in de rug (zie referentie 3) aan te pakken.