Apple Cider Vinegar voor Weight Loss & Good Health

Azijn, het product van fermentatie wordt gemaakt van veel granen en fruit, waaronder rijst, suikerriet, kokos, druiven en appels. Azijnzuur is wat maakt azijn zuur. Alternatieve gezondheidszorg voorstanders tout appelazijn als een folk remedie die speciale voordelen en eigenschappen gezondheid nodig voor gewichtsverlies bevat.

Vitaminen en Mineralen

Voorstanders van appelazijn als alternatieve geneeskunde beweren dat het rijk is aan essentiële vitaminen en mineralen. Analyse van appelazijn door het Amerikaanse ministerie van Landbouw anders doet vermoeden.

Eén eetl. appelazijn bevat één mg calcium. De typische volwassene heeft 1000 mg per dag.

De USDA vond geen meetbare hoeveelheden van pectine, een oplosbare vezel, in appelazijn. Oplosbare vezels binden aan cholesterol, waardoor het voeren van het lichaam. Pectine wordt gevonden in appels, maar niet appelazijn.

Ook de USDA vond geen vitamine A, B6, C, E, K, riboflavine, thiamine, niacine folaat of pantotheenzuur in appelazijn. Evenmin appelazijn bevatten beta-caroteen, theobromine, alfa-caroteen, lycopeen, beta-cryptoxanthine, zeaxanthine en luteïne.

Weight Loss

Kan appelazijn stoeprand eetlust en vet te verbranden?

Katherine Zedratsky, een voedingsdeskundige aan de Mayo Clinic, zegt dat er geen klinisch bewijs dat het nemen van appelazijn is effectief in het verliezen van gewicht.

Wellness en gezondheid columnist Dr Andrew Weil zegt: "Er is absoluut geen wetenschappelijke aanwijzingen zijn dat apple cider azijn kan helpen bij gewichtsverlies of dat het bevat elke magische ingrediënten die je helpen om gewicht te verliezen."

Een studie uit 2005 van 12 mensen, vaak aangehaald op het internet zonder specifieke attributie, bleek dat degenen die nam kleine hoeveelheden witte azijn, samen met een stukje brood voelde meer tevreden dan degenen die alleen maar brood aten. De omvang van het onderzoek was te klein om geldige resultaten op. Apple cider azijn is niet getest.

Azijn en Diabetes

Apple cider kan zijn van hulp aan diabetici.

De lichaamscellen in mensen met type 2 diabetes resistent voor insuline, een hormoon dat helpt het lichaam te halen suiker uit koolhydraten. De suiker bouwt in het bloed, de cellen verhongeren. Een theorie is dat azijn de enzymen die koolhydraten in suiker veranderen kan inactiveren.

Dr. Carol S. Johnson en haar collega's van de Arizona State University heeft een studie uitgevoerd naar het effect van het nemen van azijn voor de maaltijd 2004. Een derde van de 29 patiënten hadden type 2 diabetes, een derde vertoonden pre-diabetische tekenen en een derde waren gezond. De onderzoekers vinden dat het nemen van azijn voor de maaltijd aanzienlijk verhoogde gevoeligheid voor insuline en verminderde de insuline en glucose pieken na de maaltijd.

Extra voordelen

Het azijnzuur in appelazijn en andere azijnen is gevonden om het lichaam te absorberen belangrijke mineralen zoals calcium. Vrouwen die lactose-intolerant zou vinaigrette gemaakt van appelazijn op groene bladgroenten die zijn een belangrijke bron van calcium in plaats van zuivelproducten te gebruiken.

Apple cider azijn kan worden gebruikt in plaats van zout en voedingsmiddelen met verzadigde vetten en transvetten te eten smaak beter te maken, nuttig voor mensen met een hoge bloeddruk die vetarme diëten eten.

Meerdere Japanse onderzoekers tweemaal onderzocht de effecten van azijn op ratten. Een studie uit 2001 gepubliceerd in Bioscience, Biotechnologie en Biochemie, vond dat azijnzuur in azijn de bloeddruk bij ratten zou kunnen verlagen. Een studie uit 2006 gepubliceerd in het British Journal of Nutrition blijkt dat azijn cholesterol kan verlagen bij ratten.

Overige vorderingen

Er is weinig onderzoek naar claims van therapeutische voordelen voor de gezondheid van appelazijn. De studies die zijn uitgevoerd op ratten zijn, celkweken zijn in laboratoria of kleine populaties van mensen. In afwachting van grotere studies met menselijke proefpersonen, moeten resultaten oordeelkundig worden gezien als voorlopige of onduidelijk.

Beweringen dat appelazijn spijsvertering, spoelt gifstoffen uit het lichaam of keert veroudering zijn gebaseerd op anekdotisch bewijs.

Ongefilterd Vinegar

Voorstanders van appelazijn als een folk remedie raden azijn dat is ongefilterd, onverwerkte en biologisch. Deze azijn is troebel bruin van kleur en kan een stof in het water drijven dat lijkt op spinnenwebben hebben. Dit staat bekend als "moeder." Zij die deze azijn tout zeggen het is voedzamer dan de heldere, schone commerciële variëteiten gevonden in de meeste supermarkten.

Waarschuwing

Degenen die appelazijn te nemen voor wat ze geloven te zijn medicinale voordelen moet het te verdunnen met water of vruchtensap voor het doorslikken het. Pure azijn kan weefsels in de mond en keel beschadigen en eroderen tandglazuur. Het kan ook het maagslijmvlies irriteren van mensen die lijden aan maagzweren, brandend maagzuur of zure reflux.

Azijn die in grote hoeveelheden kan leiden tot een verlies van kalium bij patiënten die diuretica. Als u osteoporose of lage niveaus van kalium, moet u een arts raadplegen voordat u appelazijn voor medicinale doeleinden.

Het gebruik van grote hoeveelheden appelazijn kan mogelijk interactie met laxeermiddelen en medicijnen voor hart-en vaatziekten.