Användningar för pepparmintolja Kapslar

Pepparmint är en av de mest populära eteriska oljor som används för en mängd olika åkommor. Den vanligaste åkomma som pepparmynta olja används för att behandla är matsmältningsbesvär. Pepparmintolja kan vara i form av kapslar och intas helhet, bryts sönder eller blandat med vatten. Beroende på vilken typ av problem, kommer metoder för användning varierar. Om du behöver ta bort oljan från kapseln, kan du bryta isär den eller sätta en nål i den för att utvinna oljan. Rådgör alltid med din läkare innan du använder pepparmyntsolja.

Lindrar symptomen

Förutom matsmältningsbesvär, peppar kapslar lindra mensvärk, luftvägsinfektion och halsinfektion och minska feber, diarré, reumatism, artrit och ångest. Följ alla rekommendationer dagliga dos.

Andra användningsområden

Outspädd pepparmintolja kan appliceras topiskt till magen för att lindra illamående, åksjuka och graviditetsillamående. Lokal applicering också minskar svullnad av skador, lindrar klåda i huden och minskar symtom på Poison Ivy och gift ek. Placera inte outspädd pepparmyntsolja direkt på nedskärningar eller brännskador; istället, applicera den runt det drabbade området genom att gnida oljan in i huden.

Pepparmyntolja kan också placeras på tungan för en rad olika ändamål. Det kan minska dålig andedräkt, tydliga täppta bihålor och främja koncentration och mental vakenhet.

Blanda pepparmynta olja i vatten och dricka som te för att förbättra minne och koncentration. En droppe av pepparmintolja i vatten är ett alternativ för att minska matsmältningsbesvär.

Värm en kastrull med vatten med tre droppar pepparmynta olja och andas in ångorna att lindra bröstet trängsel och stoppa en huvudvärk.

Pepparmintolja kan gnuggas på och runt en smärtsam tand för att lindra smärta eller blandas med vatten och användas som ett munvatten.

Pepparmyntsolja kan även blandas in i färgen före målning för att minska färg rök.

Husdjur, Djur och insekter

Inte bara är pepparmyntolja effektivt för människor, men det hjälper husdjur också. Applicera en liten mängd pepparmintolja från en kapsel på en bock och bocken kommer att släppa från huden för enkel borttagning. Blanda en droppe pepparmyntsolja i en sprayflaska full av vatten och spray på djurets päls att avskräcka loppor och deodorize djurets hår.

Om kackerlackor, möss, spindlar eller myror är ett problem i hemmet, placera en bomullstuss indränkt i pepparmyntsolja på strategiska platser för att hålla irriterande critters bort.