Användningar för Lavendar Olja

Doften av lavendel är omisskännlig, och lavendelolja fångar essensen av det enormt populära anläggning. Lavendelolja, även kallad "eterisk lavendelolja," har ett brett användningsområde, från medicinsk terapeutisk, för att sova och för vakenhet. Denna eterisk olja är mycket uppskattad, och lavendel anhängare har passionerade argument om var den bästa lavendelolja produceras.

Växande Lavender

Lavendel är en favorit växt bland trädgårdsmästare, särskilt de vars trädgårdar liknar västra Medelhavet, Frankrike, Italien och England. Lavendel älskar sol och trivs i sandiga eller grusiga jord som har bra dränering. Den stora mängd lavendel gör den till en mångsidig och mycket älskad växt. Klassificeras som en ört, är lavendel mycket väldoftande och har använts i tusentals år, och refereras i Bibeln med sitt grekiska namnet "nardus."

Lavendelolja Creation

En skillnad mellan lavendel "väsentlig" olja och lavendel "vatten" är nödvändig innan uppskjutning i ämnet lavendelolja. Lavendel vatten är ibland misstas för oljan av dem som inte känner till de olika villkoren. Lavendel vatten görs genom destillering av lavendel, sedan späda den resulterande oljan i en alkohol och vatten blandning. Lavendel eterisk olja, dock inte späds och behåller sin intensiv doft. Detta gör att den kan användas i små mängder antingen full styrka eller som en tillsats till andra produkter.

Sjukvårds Lavender Användningar

Lavendelolja kan hjälpa till att lindra irritation kliande hud, biter bugg, stick och nässelutslag på grund av dess smärtstillande egenskaper. Den har också en antiseptisk kvalitet som gör den till en effektiv behandling av fotsvamp, skabb och akne. Det används också för lungsjukdomar som bronkit, trängsel från förkylningar och influensa och bihåleinflammation genom att lägga droppar av oljan till ånga luftfuktare eller en skål med ångande hett vatten och sedan andas in ångorna. För nästan omedelbar lindring av sinus huvudvärk, Placera bara en touch av olja ovanför varje ögonbrynet och på varje kind.

Psykologiska Lavender Användningar

Doften av lavendel är omisskännlig, en av de mest erkända dofter i växtbaserade växtvärlden. Aromterapeuter har länge använt lavendelolja för att behandla utmattning, huvudvärk och ångest. Lukten av lavendel anses vara en effektiv behandling för medhjälp sömn när de placeras nära eller i en kudde. Många alternativ medicin utövare kombinerar lavendel aromaterapi med massage, kiropraktik och akupunktur behandlingar, känsla det hjälper patienter slappna av och reagera positivt på behandlingen.

Försiktighetsåtgärder

Även om det är säkert att sätta outspädd lavendelolja på kroppen, till skillnad från de flesta andra växtbaserade oljor, varningar fortfarande är lämpliga och värt att veta. Undvik att få lavendelolja i ögon, näsa, läppar eller andra slemhinnor eftersom det kommer att irritera de kroppsdelar. Lavendelolja ska aldrig användas på öppna sår. Även lavendel te, som görs av torkade lavendelblommor, är säkert att dricka och som används för att underlätta matsmältningen, bör oljan aldrig sväljas, eftersom oljan är giftig när betraktade detta sätt.