Användning av Nystatin Triamcinolone Cream

Nystatin har svampdödande egenskaper och triamcinolon är en steroid läkemedel. Märkes mediciner som använder denna kombination inkluderar Mytrex, Myco-triacett II och Mycolog II. Denna kräm kan behandla en rad hudåkommor.

Kutan Candidiasis

Utvärtes behandlingar kombinerar nystatin och triamcinolon behandla svampinfektioner i huden. Den nystatin bidrar till att döda svampen liknande jäst candida, medan triamcinolon lindrar symtom som klåda och rodnad. Du kan inte använda detta på en vaginal svampinfektion.

Eksem och dermatit

Läkare kan också ordinera nystatin och triamcinolon att behandla eksem och dermatit förvärras av en svampinfektion, enligt Netdoctor.co.uk. Traditionella behandlingar för dessa tillstånd innebär ofta steroid läkemedel, och denna behandling kan rikta svampen och resulte hud-irriterande symptom samtidigt.

Svamp hudinfektioner

Nystatin och triamcinolon behandlingar kan rikta någon form av svampinfektion på huden. Exempel är ringorm, fotsvamp, piedra och mycetom.

Korrekt användning

Applicera ett tunt lager av salvan på det drabbade området enligt anvisningar från din läkare. Täck inte området med ett bandage eller någon annan täckning. Använd inte längre än din läkare ordinerar eller i större mängder. Den steroid medicinering kan tränga igenom huden och orsaka biverkningar liknande de orala steroider.