Antidepressieve medicatie Informatie

Antidepressieve medicatie samen met counseling of therapie zijn vaak de eerste keuze van een behandeling voor mensen die lijden aan een matige of ernstige depressieve stoornissen. Antidepressiva niet genezen depressie, maar ze helpen het beheer van de symptomen te verbeteren stemming, verhoging van de energie-niveau en negatieve gedachten te verminderen. Antidepressiva worden verondersteld om effecten van hersenen receptoren waarmee zenuwcellen blijven gevoelig voor glutamaat die kunnen overweldigen of verontrusten hersengebieden toenemen en leiden tot angst en depressie.

Selectieve serotonine heropname remmers

Terwijl selectieve serotonine heropname remmers zijn nuttig in de behandeling van depressie, is de exacte reden niet begrepen. SSRI's lijken symptomen van depressie te verlichten door het blokkeren van de heropname van serotonine door bepaalde zenuwcellen in de hersenen, die stemming verbetert. SSRI's worden beschouwd als de veiligste van alle soorten antidepressiva, zoals ernstige bijwerkingen zijn zeldzaam met dit soort medicatie. SSRI's zijn onder andere Prozac, Zoloft en Paxil en zijn op grote schaal beschikbaar in generieke varianten.

Serotonine en noradrenaline heropnameremmers

Serotonine- en norepinefrine-heropnameremmers (SNRI's) verhogen de niveaus van zowel serotonine en noradrenaline door remming van de heropname in hersencellen. Hierdoor wordt stemming verbeterd. SNRI's worden beschouwd als veilig antidepressiva en worden vaak voorgeschreven aan patiƫnten; dit type antidepressivum wordt ook verondersteld om te helpen met pijn managment. Cymbalta en Effexor zijn beide SNRI's.

Noradrenaline en dopamine heropnameremmers

Noradrenaline en dopamine heropname remmers (NDRIS) te verhogen niveaus van zowel noradrenaline en dopamine door remming van hun heropname in cellen. Dit helpt verbeteren neurotransmissie, die stemming verheft. Het enige NDRI gebruikt in de VS is bupropion, die soms gecombineerd met serotonine heropname remmers voor verbeterde behandeling voor depressie.

Gecombineerde heropnameremmers en Receptor Blokkers

Gecombineerde heropnameremmers en receptor blokkers op twee verschillende manieren. Ze remmen de heropname van neurotransmitters in de zenuwcellen, en ze blokkeren ook zenuwcel receptoren om de stemming te verbeteren. Terwijl dit soort medicatie als veilig wordt beschouwd, zijn meest voorkomende bijwerking is sufheid. Deze medicijnen worden vaak voorgeschreven bij andere antidepressiva te helpen bestrijden slapeloosheid en angst ook. Trazodon, Nefazodone en Maprotiline zijn soorten van deze antidepressiva, die allemaal beschikbaar in generieke vormen zijn.

Tetracyclische Antidepressiva

Tetracyclische antidepressiva voorkomen neurotransmitters binden met zenuwcel receptoren die indirect verhoogt het niveau van noradrenaline en serotonine in de hersenen verhogen humeur. De bijwerkingen zijn mild en omvatten een verhoogd cholesterol en gewichtstoename. De tetracyclisch antidepressivum momenteel voorgeschreven in de Verenigde Staten is Remeron.

Tricyclische antidepressiva en Monoamineoxidaseremmers

Zowel tricyclische antidepressiva en monoamine oxidase remmers (MAOI's) worden meestal alleen voorgeschreven wanneer andere soorten antidepressiva niet kan worden getolereerd. Deze klassen van antidepressiva kan ernstige en ernstige bijwerkingen, zoals slaperigheid, constipatie, lage bloeddruk, wazig zien en hoofdpijn hebben. MAO nodig dieetbeperkingen omdat fatale reacties kunnen optreden wanneer de geneesmiddelen worden gecombineerd met bepaalde voedingsmiddelen.