Antibacteriële en schimmelwerende


Goede bacteriën helpen bij de vertering van voedsel, maar schadelijke bacteriën leiden tot ernstige, levensbedreigende ziekten. Antibacteriële middelen en antiseptische producten helpen om bacteriën te doden en het risico op infectie. Terwijl schimmels voedsel, zoals champignons, en antibiotica zoals penicilline, ze veroorzaken ook ziekten bij planten en mensen. Antimycotica helpen bij de behandeling van deze ziekten.

Antibacteriële

Antibacteriële verwijst naar iets dat bacteriën vernietigt of onderdrukt hun groei. Bacteriën zijn eencellige, microscopische organismen.

Antibacteriële middelen

Antibiotica worden voorgeschreven om bacteriële infecties zoals longontsteking, tuberculose, oog en urineweginfecties. Solliciteer lokale antibacteriële medicijnen rechtstreeks aan uw huid om kleine infecties te behandelen. Hexachlorofeen, een in water oplosbaar poeder gevonden in zeep en tandpasta, biedt ook antibacteriële bescherming.

Antifungale

Antifungalss vernietigen schimmels of hun groei remmen. Schimmels bevatten micro-organismen zoals gisten en schimmels.

Antimycotica

Voorkomende schimmelinfecties omvatten voetschimmel, candidiasis (schimmelinfectie) en ringworm. Voorgeschreven systemische antifungale geneesmiddelen omvatten over de toonbank actuele antimycotica, die u op de huid voor de behandeling van schimmelinfecties en komen in crèmes, vloeistoffen, poeders, sprays en vaginale zetpillen.