Anti-depressiva te helpen met nachtelijk zweten

Nachtelijk zweten kan een onaangename ervaring voor zowel vrouwen als mannen hun leeftijd zijn, het maakt niet uit. Nachtelijk zweten kan worden veroorzaakt door een groot aantal factoren, waaronder medicijnen of belangrijke medische aandoeningen. Recent onderzoek toont aan dat bij sommige mensen, nachtelijk zweten kan effectief worden behandeld met antidepressiva.

Symptomen

De voornaamste symptomen van nachtelijk zweten zijn overvloedig zweten tijdens de slaap. Volgens het artikel "Night Sweats" op MayoClinic.com, nachtelijk zweten veroorzaken overmatige transpiratie dat doorweekt door dekens en lakens, dat is irritant en vervelend voor de persoon die het ervaren van de aandoening, alsmede voor hun slapende partner.

Beven, krampen, en alle andere voorwaarden tijdens nachtelijk zweten moeten worden onderzocht door een medische professional. In de meeste gevallen, nachtelijk zweten slechts een willekeurige gebeurtenis. Echter, als je ervaart nachtzweten over een langere periode, moet u uw arts raadplegen.

Oorzaken

Oorzaken voor nachtelijk zweten variƫren van medicatie om medische aandoeningen. Medicijnen die nachtelijk zweten kunnen veroorzaken omvatten antidepressiva, medicijnen die de bloedglucose verlagen, medicijnen die de lichaamstemperatuur te verlagen, en medicijnen die de hoeveelheid hormonen invloed hebben in je lichaam. Daarom vrouwen die de menopauze vaak ervaren opvliegers en nachtelijk zweten.

Antidepressiva en andere behandelingen

Hoewel antidepressiva nachtelijk zweten kan veroorzaken bij sommige mensen, is onderzoek waaruit blijkt dat antidepressiva effectief kunnen verminderen nachtelijk zweten en opvliegers bij sommige vrouwen. Volgens het artikel "Antidepressiva Emerge als koelvloeistof voor opvliegers" door Tara Parker-Pope op NYTimes.com, "Menopauze zeggen de onderzoekers gebruik van antidepressiva wordt steeds vaker als zowel vrouwen en artsen proberen alternatieven voor hormonen menopauze." Omdat hormonen die de menopauze te behandelen verhogen het risico op borstkanker van een vrouw, kan antidepressiva zoals Zoloft, Paxil, of Effexor eventueel behandelen nachtzweten. Echter, de bijwerkingen van dergelijke antidepressiva zoals ernstige of ernstiger dan nachtelijk zweten. In dat geval kan het waardevol zijn om alternatieven voor antidepressiva te onderzoeken voor de behandeling van nachtelijk zweten.