Anti-angst Medicine Lijst

Stress veroorzaakt angst, wat een normale reactie. Echter, als het wordt overdreven, kan enorm interfereren met het normale leven. Op dit punt is een angststoornis. De meest voorkomende angststoornissen obsessief-compulsieve stoornis (OCD), paniekstoornis, posttraumatische stressstoornis (PTSS), sociale angst stoornis en gegeneraliseerde angststoornis. Angststoornissen worden behandeld met therapie, medicijnen of beide. Terwijl de geneeskunde niet de angststoornis te genezen, is het behandelen van de symptomen, terwijl de patiƫnt ondergaat therapie. Er zijn meerdere medicijnen opties voor angst, maar sommigen worden vaker voorgeschreven.

Alprazolam

Xanax, Xanax XR, Apo-Alpraz, Niravam, Nu-Alpraz en Novo-Alprazol zijn de merknamen voor het medicijn, alprazolam. Alprazolam is een korte tot middellange acteren antianxiety geneeskunde. Enkele veel voorkomende bijwerkingen van alprazolam zijn wazig zien, slaperigheid, duizeligheid en orthostatische hypotensie.

Buspiron

BuSpar, BuSpar Dividose en VanSpar zijn de merknamen voor de drug, buspiron. Het is een anxiolytica en sedativa medicatie. Omdat buspiron niet heeft laten zien veel potentieel voor misbruik, het is een goede anti-angst medicijnen keuze voor iemand met een geschiedenis van drugsmisbruik. Enkele veel voorkomende bijwerkingen zijn tachycardie (snelle hartslag), hartkloppingen, hoofdpijn, duizeligheid, gevoelloosheid, slapeloosheid, misselijkheid, constipatie of diarree, zweten en huiduitslag.

Clonazepam

De merknaam voor clonazepam is Klonopin. Klonopin is een anti-epilepticum dat ook wordt voorgeschreven voor de behandeling van angst. Misselijkheid, constipatie, slaperigheid en verhoogde speekselproductie zijn enkele vaak voorkomende bijwerkingen van clonazepam.

Lorazepam

Ativan is de merknaam voor lorazepam. Ativan wordt gebruikt als anxiolytica, sedatieve en hypnotische medicijnen. Enkele veel voorkomende bijwerkingen van lorazepam zijn wazig zien, orthostatische hypotensie, slaperigheid en duizeligheid.

Propranolol

Inderal, Innopran XL en Inderal LA zijn merknamen voor de drug, propranolol. Het is een bloeddrukverlagend, angineuze en antidysrhythmic geneesmiddel dat ook wordt voorgeschreven voor de behandeling van angststoornissen. Vermoeidheid en bronchospasmen zijn vaak voorkomende bijwerkingen.

Oxazepam

De merknaam gebruikt voor oxazepam is Serax. Serax is een kalmerend middel, hypnotisch en antianxiety drug. Enkele veel voorkomende bijwerkingen zijn orthostatische hypotensie, slaperigheid, duizeligheid en wazig zien.

Trifluoperazine

Stelazine, Triflurin en Suprazine zijn merknamen voor trifluoperazine. Het is een neurolepticum en antipsychoticum soms voorgeschreven voor angststoornissen. Orthostatische hypotensie, misselijkheid, braken, droge mond, huiduitslag en hoofdpijn zijn vaak voorkomende bijwerkingen.