Anosmie Informatie

Anosmie Informatie

Volgens de Mayo Clinic, anosmie is het onvermogen te ruiken. Er zijn vele redenen waarom een ​​persoon ervaart anosmia. De toestand kan tijdelijk of permanent zijn, afhankelijk van de voorwaarde dat het veroorzaakt.

Oorzaken

Anosmie kan worden veroorzaakt door blootstelling aan giftige stoffen, of door bepaalde soorten drugs zoals amfetaminen, volgens Merck. Verschillende andere oorzaken zijn allergie problemen, rhinitis en sinusitis. Hoofdtrauma of een hersentumor kan ook een persoon verliest de reukzin.

Gevaren van Anosmia

Geur direct verband met smaak, zodat een persoon die niet kan ruiken, kan niet volledig smaak- of genieten voedingsmiddelen. De Mayo Clinic waarschuwt dat deze ondervoeding of gewichtsverlies kunnen veroorzaken. Het onvermogen te ruiken kan gevaarlijk in geval van een vuur. Bovendien betekent een persoon die niet kan ruiken of smaak niet weten wanneer voedsel ranzig is geworden. Dit kan leiden tot voedselvergiftiging.

Prognose

Er is geen remedie voor anosmia op zich. De meeste gevallen opruimen op hun eigen binnen enkele dagen, maar soms is de toestand aanhoudt. De Mayo Clinic beveelt aan dat mensen met anosmia installeren rookmelders in hun huizen. De website suggereert ook dat een ander persoon ruikt twijfelachtig voedsel om ervoor te zorgen dat het veilig is om te eten.