Anledningar En doktor Skulle Begär Bone Scan

En skelettscintigrafi, även känd som en skelettscintigrafi, är ett diagnostiskt förfarande som används av läkarkåren för att bekräfta eller utesluta medicinska tillstånd. Läkare kan beställa ben skannar när de misstänker metastaserande cancer, frakturer, skelettsmärta och skelettskada.

Funktion

Bone skannar klassificeras som en typ av nukleärmedicin skanning och kan användas för att visa inre organ, inklusive organ, för medicinsk diagnostik. En injektion sker via armen med ett radioaktivt ämne.

Metastatisk cancer

Metastatisk cancer börjar på ett ställe och uppslag. Exempelvis kan bröstcancer spridit sig till lungorna. En skelettscintigrafi kan hjälpa läkarna bekräfta metastaserande cancer och dess tillväxttakt.

Frakturer

Frakturer uppstår när det finns ett avbrott i ett ben. I en typ av fraktur, en så kallad fullständig fraktur, benet helt fragment. En läkare kan använda en skelettscintigrafi i stället för en röntgen för att få en tydligare bild av frakturen.

Bone Pain

En läkare kan använda en skelettscintigrafi när en patient upplever skelettsmärta. Först kommer han undersöka skelettsmärta genom att ifrågasätta den plats, mönster och tid för smärta. En skelettscintigrafi kan hjälpa till att avgöra om smärtan är cancer eller från överanvändning under en promenad.

Bone Trauma

En skelettscintigrafi kan kontrollera graden av ben trauma hos en patient bilolycka. Patienten kan inte känna den inledande trauma men kärn förfarande kan hjälpa till att avgöra traumat nivå och underlätta en behandlingsplan.