Anger Management Analyse

Anger Management Analyse

Stress, een drukke levensstijl en toenemende druk zorgen voor optimale voorwaarden voor situaties die aanleiding geven tot woede te geven. En terwijl woede is een volkomen normale emotie, hoe het wordt uitgedrukt bepaalt hoe gezond een kracht is in het leven van een persoon. Een woede management analyse kan zijn om als woede is uitgegroeid tot een ontwrichtende kracht in iemands dagelijkse leven.

Identificatie

Wat emoties gaan, woede is de minst aanvaardbaar is binnen het kader van het dagelijks samenleving. Het is de emotie het meest waarschijnlijk om schade te veroorzaken aan het zichzelf of anderen uitgedrukt op een ongecontroleerde manier. Degenen die hun woede effectief te beheren hebben geleerd om wensen en behoeften communiceren in een niet-confronterende manier. Een persoon die zich aan de genade van plotselinge uitbarstingen vindt kan uiteindelijk zie deze emotie voor de vernietigende kracht die het is geworden. Boosheid weg kan dragen op relaties met anderen, evenals weg te nemen van gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen van een persoon.

Communicatie Stijlen

Een woede management analyse kan helpen bij het identificeren wat voor soort stijl van communiceren wordt gebruikt om woede te uiten. Hoe een persoon zich bezig met deze emotie zal bepalen wat voor soort stijl van communiceren ze gebruikt. Mensen over het algemeen vallen in een van de drie fundamentele communicatiestijlen: uiten, onderdrukken of rustgevend. Het uiten van boosheid wordt gedaan op een constructieve manier die inzicht zonder beledigen van de andere persoon bevordert. Woede wordt onderdrukt wanneer het gehouden in, of volledig genegeerd. Of deze stijl is ongezond hangt af van waar deze gevoelens worden gekanaliseerd, worden deze naar binnen of naar een andere activiteit. Kalmerende meebrengt beheersen van iemands gedrag, evenals het controleren van de fysiologische reacties die woede te begeleiden, zoals verhoogde hartslag en ademhaling. Echter, kalmerende niet per se een manier om uit te drukken wat er wordt gevoeld.

Oorzaken

Terwijl uitbarstingen kan worden gecontroleerd door middel van woede management praktijk, sommige mensen zijn meer geneigd om te voelen deze emotie dan anderen. Een disfunctionele familie achtergrond waarin communicatieve vaardigheden ontbraken kan een persoon meer vatbaar voor emotionele uitbarstingen te maken. Genetische of fysiologische factoren kunnen ook een rol spelen in de gevallen waarin een moeder verwaarloost prenatale zorg praktijken. Drugsgebruik, roken en slechte voeding kan bijdragen aan veranderde neurologische functies bij de foetus, wat resulteert in chemische onevenwichtigheden die blijven bestaan ​​op volwassen leeftijd. Iemands persoonlijkheidstype kan hem ook vatbaar maken voor een lage frustratie niveau, waardoor het makkelijker voor hem om te overreageren in situaties waarin verandering, conflicten of onverwachte gebeurtenissen plaatsvinden.

Effecten

Woede dat is onderdrukt zonder uitlaatklep voor omleiding laat een persoon met een risico op het ontwikkelen van lichamelijke kwalen in de tijd. Zonder uitlaat wordt verstrekt, emoties naar binnen en beïnvloeden het vermogen van het lichaam om de natuurlijke balans te behouden. Mogelijke effecten kunnen in de vorm van hoge bloeddruk, depressie, angst en hoge bloeddruk. Personen die gevoelig zijn voor emotionele uitbarstingen kunnen worden met behulp van deze stijl van communiceren als een manier om te gaan met dagelijkse stressoren. Na verloop van tijd kan dit gedrag ontwikkelen tot een psychische of persoonlijkheidsstoornis. Depressie, angststoornissen en passief-agressieve persoonlijkheidsstoornis zijn enkele van de aandoeningen die kunnen ontwikkelen.

Anger Management Practices

Een grondige analyse van iemands woede management stijl zal aanwijzingen voor te leggen hoe deze emoties beter te beheersen. Er zijn echter een aantal algemene technieken die in de praktijk kunnen worden gebracht meteen. Zoals uitbarstingen zijn meestal gepaard met versnelde hartslag en ademhaling, het leren om deze reacties te ontspannen zal helpen bij het handhaven van een rustig temperament. Personen die leunen in de richting van het onderdrukken van hun emoties kunnen baat hebben bij het onderkennen van situaties die woede op te wekken, om de voortdurende opbouw van onuitgesproken emoties te vermijden. In sommige gevallen kan therapie nodig zijn om te gaan met onderliggende kwesties en constructievere manieren van omgaan met stress ontwikkelen.