Aneurysma van de lever Symptomen

Aneurysma van de lever Symptomen

Gelegen in de bovenbuik, de lever is het grootste orgaan in het lichaam. Het voert een aantal functies, waaronder de stofwisseling van vetten, het filteren van het bloed en de opslag van vetten en koolhydraten. Een aneurysma ontstaat wanneer een leverslagader wordt gezwollen of geblokkeerd, zodat deze niet goed leverfunctie.

Pijn

Personen met een aneurysma van de lever klagen vaak pijn, meestal in de overbuikheid, wat onder het borstbeen maar op of boven de maag.

Hemobilia

Hemobilia is een aandoening waarbij het bovenste gedeelte van het maagdarmkanaal bloedingen als gevolg van trauma van de lever, zoals van een aneurysma of stomp trauma.

Geelzucht

Wanneer de bloedstroom in het gedrang komt en de lever kan niet filteren gepensioneerde rode bloedcellen, dan geelzucht (gele verkleuring van de huid) optreedt.

Ischemische Hepatitis

Ischemische hepatitis treedt op wanneer de levercellen beschadigd raken of afsterven door gebrek aan goede bloedtoevoer en zuurstof naar de lever.

Dood

De dood kan optreden na een levertransplantatie aneurysma als de behandeling niet wordt gevraagd, of omdat de persoon is asymptomatisch, wat betekent dat ze zich niet bewust van enige symptomen die wijzen op een probleem.