Anatomie van het Oor & omliggende weefsel

Anatomie van het Oor & omliggende weefsel

De anatomie van het oor kan heel ingewikkeld, omdat het bestaat uit verschillende componenten die synergetisch en systemisch werken met andere lichaamsdelen (keel, neus). Volgens Medline Plus "oor uit externe, midden en inwendige structuren. Het trommelvlies en de drie kleine botten gedrag geluid van het trommelvlies naar het binnenoor."

De oorschelp

Het oor is anatomisch een driedeling, die bestaat uit een buiten-, midden- en binnenoor structuur. In dit verband, het menselijk lichaam heeft drie oren in een. Het uitwendige oor bestaat uit de oorlel of kwab, de uitwendige gehoorgang en de oorschelp. De uitwendige gehoorgang is de blootgestelde opening aan het oor. De oorschelp, die vooral kraakbeen, is de zichtbare rand van de bovenste oorschelp.

Het middenoor

Het middenoor is een gesloten eenheid die uit het trommelvlies, hamer (hamer), aambeeld (aambeeld) en stijgbeugel. Het hotel ligt direct tegenover het kanaal is het trommelvlies. Mocht een object geeft u de uitwendige gehoorgang, het zal uiteindelijk confronteren het trommelvlies, die is bedekt met een veerkrachtig, maar inschrijving membraan genaamd het trommelvlies. Dit membraan wordt gemakkelijk gescheurd of geperforeerd door consistente blootstelling aan druk, zoals bij harde geluiden met ernstige frequenties van 70 decibel of hoger, of het inbrengen van de piercing objecten (Q-tips, bobby pins). De functie van het middenoor, vooral het trommelvlies, is geluid verzenden via het middenoor (doorgang) naar het binnenoor met behulp van de hamer, Grieks voor hamer of hamer. De Malleus raken het trommelvlies van het trommelvlies wordt vergeleken met de hamer slaan de pauken trommel.

Het binnenoor

Hoe dieper we gaan in het oor, hoe complexer de anatomie wordt. Het binnenoor is het meest gevoelige deel van het oor, zoals is verbonden met verschillende zenuwuiteinden die leiden tot de ogen, neus en keel, en interne kanalen die parallel lopen aan de hersenen. Het binnenoor bestaat uit halfcirkelvormige kanalen (horizontaal, posterior, superior), het vestibulaire cochlea zenuw, de otoliet organen (utricle, succle), slakkenhuis en de buis van Eustachius. De cochlea is essentieel voor het binnenoor, zelfs als het trommelvlies naar het middenoor. De cochlea ontvangt geluid, en bij contact, zet deze trillingen in neurologische symptomen de hersenen te verwerken, waardoor een reactie van het lichaam genereren. Deze drie structuren (buiten-, midden- en binnenoor) werken afhankelijk van elkaar als geheel voor volledige functionaliteit.

Oor Kwalen en Schade

Een geperforeerde trommelvlies kan leiden tot infecties, zoals het trommelvlies dient als een beschermende afdekking van het binnenoor. Zwemmen met een gescheurd trommelvlies plaatst men op een groter risico van infectie, volgens Ohio Health Online. Met behulp van oor-telefoon pluggen in plaats van een hoofdtelefoon oor schade die direct in het oor kan veroorzaken, als de stekkers zenden geluidstrillingen (bij hoge decibel).

Ook bekend als "een piep in de oren," tinnitus kan zeer vervelend zijn. Tinnitus kan optreden in elk van de volgende gebieden: het uitwendige oor, het middenoor, het binnenoor of door afwijkingen in de hersenen. Sommige tinnitus of het hoofd geluid is normaal. Fluid, infectie of ziekte van het middenoor botten of trommelvlies (trommelvlies) kan ook tinnitus veroorzaken. Een van de meest voorkomende oorzaken van tinnitus schade aan de microscopische uiteinden van de gehoorzenuw in het binnenoor. De leeftijd wordt algemeen gepaard met een zekere gehoorzenuw impairment en bijgevolg tinnitus. Vandaag, luide blootstelling aan lawaai is een veel voorkomende oorzaak van tinnitus, en het vaak beschadigt het gehoor zo goed, volgens de Medical Net. Voorlopig (2010) geen behandeling voor tinnitus. Het verdwijnt meestal op zijn eigen.

Zorgen voor je oren

Het oor is in feite zelfreinigend door cerumen (oorsmeer), die wordt geproduceerd door klieren in het middenoor, zoals in Medicine Net. Het kan voorkomen dat oorsmeer ophoping voordoen, waardoor professionele verwijdering vereisen. Lijders van hardnekkige tinnitus of oorontsteking, moet ook overleggen met een KNO-arts. Houd objecten uit de oren, Q-tips mag niet worden voorbij de oorschelp gebruikt. Gebruik schuim oordopjes bij blootstelling aan ernstig harde geluiden. Tot slot, naar muziek luisteren in redelijke frequenties of niveaus, en vervang oor-telefoon pluggen met een hoofdtelefoon.