Amlodipine Benazepril Side Effects

Amlodipine / Benazepril is een recept medicatie. Het wordt gebruikt voor de behandeling van hoge bloeddruk, die ook bekend is als hypertensie. De medicatie bestaat uit twee verschillende bloeddruk drugs, waarbij het om een ​​calciumantagonist en de andere is een angiotensine omzettend enzym (ACE) remmer. Het medicijn werkt door waardoor de bloedvaten te ontspannen, en dus dalende bloeddruk.

Vaak voorkomende bijwerkingen

Er zijn verschillende vaak voorkomende bijwerkingen van deze medicijnen voor hoge bloeddruk. Deze vaak voorkomende bijwerkingen zijn gezwollen voeten of handen, hoofdpijn, aanhoudende droge hoest, duizeligheid en licht in het hoofd bij het zitten of staan ​​met het gevoel. Als u een van deze bijwerkingen, en worden ze bijzonder lastig of langdurige, moet u spreken met uw arts over de zaak.

Ernstige bijwerkingen

Er zijn ook een paar ernstige bijwerkingen die kunnen optreden van Amlodipine / Benazepril, hoewel ze veel meer ongewoon in vergelijking met de kleine. Als u tekenen van ernstige bijwerkingen, moet u onmiddellijk medische hulp inroepen zoeken. Deze ernstige bijwerkingen zijn gele verkleuring van de ogen of de huid (ook bekend als geelzucht), langzame of onregelmatige hartslag, pijn op de borst, en tekenen van infectie (zoals keelpijn en koorts).

Allergische reacties

Soms kunnen de gebruikers van deze medicatie allergische reacties krijgen om, hoewel ze waarschijnlijk. Als u denkt dat u een allergische reactie op Amlodipine / Benazepril, dient u medische hulp zo snel mogelijk te krijgen. Sommige tekenen van een allergische reactie op het geneesmiddel zijn beklemming in de borst, problemen met de ademhaling, jeuk, huiduitslag, netelroos en zwelling.

Waarschuwingen

Amlodipine / Benazepril is geen geschikte of veilige medicatie voor iedereen. Sommige mensen moeten het gebruik van deze medicatie, waaronder degenen die ijzerdextraan (via injectie), die allergisch zijn voor één van de bestanddelen van de medicatie (of enige ingrediënten van ACE-remmers), en degenen die in het midden tot de late stadia van de zwangerschap. Als één van deze gevallen op u van toepassing, moet u overleggen met uw arts over Amlodipine / Benazepril.

Overdose

Overdosis van Amlodipine / Benazepril kan leiden tot een aantal potentieel schadelijke gevolgen. Als u vermoedt dat u teveel van dit geneesmiddel heeft ingenomen, moet u onmiddellijk medische hulp zoeken voor uw veiligheid. Sommige symptomen van overdosering zijn snelle hartslag, bewustzijn verlies, licht in het hoofd voelen, en duizeligheid.