Ambrosia Allergy Relief

Het hebben van een ambrosia allergie betekent dat je lichaam reageert hypersensitively na het inademen van de pollen van deze onkruiden. Ambrosia gedijt in warme klimaten, waardoor de allergie meestal seizoensgebonden zijn, meestal van juli tot en met oktober. Symptomen van een ambrosia-allergie zijn jeukende keel, verstopte neus, tranende ogen en niezen. In meer ernstige reacties, kan astma en sinus problemen voordoen. Afhankelijk van de ernst van de reacties, zijn er vele manieren om hulp te krijgen van deze allergie.

Medicijnen

Antihistaminica behoren tot de meest effectieve medicijnen voor ambrosia pati├źnten vanwege hun vermogen om histamine te blokkeren. Histamine is een chemische stof in het lichaam die vrijkomt bij een allergische reactie. Neusspray, oogdruppels en een orale pil zijn de meest voorkomende beschikbaar. Decongestiva zijn een krachtig soort medicatie die kan worden gebruikt om ragweed allergie├źn bestrijden. Hoewel neussprays zijn de meest algemeen gebruikte vorm van deze medicatie, is eveneens beschikbaar oraal worden ingenomen. Afhankelijk van de symptomen en de ernst, zijn er veel over-the-counter en recept vormen van beide geneesmiddelen. Wat u ook gebruikt, zorg ervoor dat ze mee te nemen bij de eerste tekenen van symptomen, als ze kan tot 30 minuten om enige verlichting te tonen.

Preventie

Een van de beste manieren om hulp te krijgen van uw ambrosia allergie is door middel van preventie. Om de pollen buiten te houden van uw huis gebruik High Efficiency Particulate Air of HEPA, filters op items zoals stofzuigers, airconditioners en luchtreinigers. Wanneer ambrosia seizoen is in uw deel van de stad, controleer uw lokale pollen prognoses online. Als ze hoog zijn, proberen te plannen voor indoor-activiteiten zo veel mogelijk, en rijden met uw Windows-up. Een ander goed idee is om reisplannen tijdens ambrosia seizoen naar gebieden waar het niet bloeien regelen.

Immunotherapie

Voor degenen die ernstige reacties, kan immunotherapie een goed alternatief zijn. Immunotherapie bestaat uit een reeks opnamen die speciaal zijn gemaakt om uw specifieke allergenen te bestrijden. Elk schot bevat een kleine hoeveelheid van het specifieke allergeen en in de tijd wordt verhoogd lichaam bouwt immuniteit. Dit desensibilisatie proces kan zeer effectief zijn, maar het is een engagement. Wekelijkse bezoeken aan de allergoloog kan een paar jaar duren voordat er resultaten worden gezien. Het eindresultaat is de moeite waard de tijd voor mensen met ernstige gevallen, als er de mogelijkheid dat de allergie kan verdwijnen.