Alzheimer Preventie Programma

Alzheimer Preventie Programma

Ziekte van Alzheimer, of AD, een degeneratieve hersenziekte van onbekende oorzaak en is de meest voorkomende vorm van dementie. Ondanks het ontbreken van een remedie voor AD, zijn er verschillende preventieprogramma's om uit te kiezen. Het National Institute on Aging zegt dat betrokken zijn bij regelmatige lichaamsbeweging, het handhaven van een gezonde voeding, het vermijden van giftige stoffen en het deelnemen aan cognitieve activiteiten allemaal helpen bij het vertragen van het degeneratieve proces van het AD.

Oefening

De meest effectieve vertraging strategie voor de ziekte van Alzheimer is oefening. Een Mayo Clinic rapport zegt dat "mensen die lichamelijk actief zijn hebben minder kans op een daling ervaren in hun mentale functies en hebben een verlaagd risico op het ontwikkelen van de ziekte van Alzheimer." Cardiovasculaire oefening, stretching, en het gewicht en de weerstand opleiding te verbeteren cognitief functioneren, langzame schade aan de hersenen en het risico op het ontwikkelen van AD aanzienlijk verminderen.

Dieet

Het handhaven van een gezonde voeding speelt een cruciale rol in het uitstellen van de ontwikkeling van de ziekte van Alzheimer. De ontsteking van de hersenen, in combinatie met insuline resistentie, leidt tot verwonding van neuronen en hun vermogen om te communiceren met elkaar. Consumeren van voedingsmiddelen die rijk zijn aan omega-3 vetzuren, zoals noten, vis en volle granen, helpt bij het voorkomen van het begin van AD.

Het vermijden van Gifstoffen

Het vermijden van giftige stoffen zoals alcohol en sigaretten is een van de beste preventieve maatregelen een individu kan nemen om het ontstaan ​​van de ziekte van Alzheimer te vertragen. Als een persoon stopt met roken, de bloedcirculatie in heel haar lichaam en de hersenen verbetert vrijwel onmiddellijk. Echter, kan de schade aan de hersenen veroorzaakt door het drinken van zwaar worden teruggedraaid alleen in zijn vroegste stadium.

Mentale activiteit

Deelname aan cognitieve activiteiten verbetert functioneren van de hersenen. Het oplossen van geest teasers en woord puzzels zijn effectieve en plezierige manieren om het geheugen te bevorderen en uit te breiden hersenen reserves. Eenvoudige veranderingen in je dagelijkse activiteiten mogelijk te maken je hersenen om nieuwe paden te creëren. Activiteiten zoals afwisselend je locaties thuis van het werk en het gebruik van uw minder dominante hand om taken te voltooien zijn efficiënte manieren om je mentale behendigheid te verbeteren.