Alvleesklier Infectie Symptomen

Alvleesklier ontsteking wordt genoemd pancreatitis. Acute pancreatitis is een ernstige ontsteking die plotseling optreedt en chronische pancreatisis is een voorwaarde dat verslechtert in de loop van enkele jaren.

Acute Pancreatitis Symptomen

Symptomen van acute pancreatitis hevige buikpijn zijn dat ook kan worden gevoeld in de rug regio. De pijn kan na het eten erger onmiddellijk zijn. De buikstreek kunnen inschrijven om aan te raken zijn. Ook kunnen misselijkheid en braken aanwezig zijn. Relief kan worden gevoeld bij het voorover bukken.

Chronische Pancreatitis Symptomen

Chronische pancreatitis symptomen kunnen pijn in de bovenbuik regio, indigestie, olieachtige ontlasting en gewichtsverlies.

Ernstige symptomen

Onbehandelde pancreatitis kan leiden tot ernstige symptomen, zoals nierfalen, ondervoeding, ademhalingsmoeilijkheden en de ontwikkeling van een van beide pseudocysten of diabetes.

Behandeling

Pancreatitis vereist meestal een ziekenhuisopname. Behandelingen kunnen vasten om de alvleesklier te rusten, enzym supplementen, pijnstillers, IV vloeistoffen, galsteen verwijdering chirurgie en chirurgie om beschadigde pancreas weefsel te verwijderen.

Oorzaken

Pancreatitis kan ontstaan ​​als gevolg van cystische fibrose, pancreaskanker, maagzweer, hypercalciëmie, hyperparathyroid, hypertriglyceridemie, roken, galstenen, abdominale chirurgie, medicatie, alcoholisme of verschillende infecties.