Alternativer til en levertransplantation

Leveren er et af de mest elastiske organer i det menneskelige legeme. Men ligesom alle andre organer er sårbar over for sygdom. Hvis det udsættes for sygdom, alkoholisme eller visse lægemidler, til sidst leveren begynder at forværres, og den eneste mulighed for overlevelse er en levertransplantation. I øjeblikket naturvidenskabelige forskere forsøger at give patienterne lever sygdom håb for alternativer til den risikable og dyre procedure.

Årsager til transplantation

Der er mange årsager til levertransplantationer; for eksempel er nogle mennesker født med fødselsdefekter i leveren. Andre lider af thrombose, en tilstand, der medfører, at leveren har svært ved at dræne galde. Langsigtet leverskade fra tilstande og sygdomme, såsom Wilsons sygdom, hepatitis og cirrhose, kan også resultere i et behov for en transplantation. Også alkoholikere og stofmisbrugere gælder så meget stress på deres lever der i sidste ende orglet vil begynde at forværres og skal udskiftes via en transplantation.

Om Lever Transplant

Væsentlige, en levertransplantation kirurgisk erstatter en syg lever med en sund én. Normalt doneret leveren kommer fra en nyligt afdød person. Ifølge forskning udført af Penn State Hershey, kan en vellykket levertransplantation forlænge patientens liv med tre år eller mere. Patienterne vil stadig nødt til at være på medicin for resten af ​​deres liv. Derudover omkostningerne til kirurgi og medicin kan blive overvældende for mange transplanterede patienter.

Naturlige alternativer

Mange ønsker ikke at tage risikoen for, at en ny lever, vil blive afvist eller de kan simpelthen ikke råd til den involverede bekostning. De forfølger risikable naturlige alternativer, der kan forlænge deres liv lidt, men vil ikke nødvendigvis helbrede deres lever. To eksempler er tilsætning af mælk tidsel frø ekstrakter og artiskokker til den daglige kost. Begge er blevet sagt at hjælpe leveren med at regenerere sig selv. De gør dette ved at øge proteinsyntesen og dermed styrke orglet evne til at regenerere.

Et andet naturligt supplement til at føje til en lever-sygdom kost er mælkebøtte; det er nyttigt for leveren som en naturlig detoxifier. Historisk mange kulturer har brugt alle disse stoffer som naturlige retsmidler mod leversygdomme. Dog skal folk være opmærksomme på, at den videnskabelige forskning endnu ikke har bekræftet gyldigheden af ​​disse påstande.

Fjern inficerede del af leveren

En anden mulighed som et alternativ til en levertransplantation er en levende donor til at give en del af sin egen sunde lever som en delvis transplantation. Teorien er, at den sunde del af den beskadigede leveren er stadig i stand til i sidste ende at regenerere sig selv. Modtageren skal have en betydelig mængde af sund lever og ikke være i fremskredne stadier af fibrose.

En delvis levertransplantation kommer med nogle risici for donor. Det kan forårsage for meget stress på hendes system, og som med enhver operation, kan hun lider af en dødelig infektion. Og som med en komplet levertransplantation, kan modtageren stadig afvise doneret del eller lider af infektion så godt.

Lever stamcelleterapi

Det mest kontroversielle og samtidig muligvis bedst mulige alternativ til en levertransplantation er leverstamcelle-celleterapi. Hidtil har der været mange vellykkede forsøg med dyr. Den mest lovende aspekt af dette alternativ er, at det kan anvendes i de tidligere stadier af leversygdom eller til patienter, som ikke kan vente længe nok til en lever transplantation procedure. Donorer med mindre end perfekt sunde lever, som normalt ikke ville donere deres lever, vil bidrage cellerne.

Der er nogle mulige risici sammen med denne procedure, navnlig højt blodtryk og en stigning i blodpropper. Desværre testresultaterne er stadig ikke helt perfektioneret nok til dette at være en let tilgængelig alternativ til en levertransplantation.