Alternativa sätt att bli av syra i kroppen

Sura uppstötningar är ett vanligt problem. Sura uppstötningar som händer när det finns för mycket syra i matsmältningssystemet. Sura uppstötningar kan orsaka förnimmelser såsom brännande smärta och andra obehag. Att få dina syranivåerna under kontroll och ta bort syra från kroppen kan vara svårt, särskilt utan användning av mediciner. Men det finns några alternativa åtgärder du kan prova att ta bort överskottssyra från kroppen.

Örter och kosttillskott

Natural Home Remedies.com förklarar många naturliga botemedel för syra. När du känner en attack av surhet, tugga på några bitar av kryddnejlika, suga på bitarna så att kryddnejlika saft sväljs. Detta kommer att ge omedelbar lindring av surhet. Om rostade kummin läggs till apelsinjuice och konsumeras, kan blandningen också bidra till att minska surhetsgraden i kroppen. Rostade kummin blandas med hett vatten kan också konsumeras tillsammans med mat för att neutralisera effekten av aciditet på magen.

Frukt och Grönsaker

Frukt och grönsaker är bra för behandling av surhet. Den allestädes närvarande banan är en av de mest kända naturläkemedel för försurning. Vattenmelon och gurka är också bra på att minska surhetsgraden. Health Care Clinic föreslår metoder som en kombination av två matskedar äppel ceder vinäger och samma mängd rå honung i ett glas vatten före måltid för att kompensera surhet. När te blandas med ingefära, lakrits och spearmint, det också hjälpa avlägsna syror från kroppen och neutralisera syran. Vit vinäger (kom ihåg att inte använda vanligt vinäger) är ett annat bra hem botemedel mot försurning. Två teskedar kan konsumeras tillsammans med mat.

Diet Ändringar

Genom att ändra din kost, kan du också ta bort syra från kroppen. Även medicinering kan minska surheten från tid till annan, kan en riktig kost förhindra överskottssyra från att bilda alls. Jason Ladock Hälso Guidance.org tyder på att undvika fet varor, alkohol och nikotin, äta senast ett par timmar före pensioneringen för dagen och äta i tid är de viktigaste åtgärderna för att befria kroppen av överskott av syra.