Alternativa hälsolösningar för nästäppa

Om du kämpar med en täppt, belastad näsa, kanske du letar efter ett alternativ till många over-the-counter avsvällande medel. Alternativ liksom gör-det-själv nässprayer, örter och homeopatiska medel kan ge dig lindring. Även om symtomen inte avtar eller till och med bli värre, är det viktigt att veta när du ska ringa din läkare.

Alternativa åtgärder

För att lindra din täppt näsa, gör en hemmagjord nässpray. "The Doctors 'bok hem rättsmedel för kvinnor" av Sharon Faelten säger att en nässpray med bara vatten faktiskt kan torka ut näsan. Lägg en halv tesked salt och en nypa bakpulver till en kopp ljummet vatten. Spritz lösningen i näsan några gånger med en barn-stora glödlampa spruta. Sedan, snyt dig. Om du inte vill göra din egen spray, kan du också köpa en vanlig koksalt sprej på apotek.

Förutom att med hjälp av en hemmagjord nässpray, kan en varm, ångande dusch avlasta. Medan duscha se till att alla badrum fans är iväg för att se till att du får full nytta av ångan.

Kontrollera om du har några heta paprika flingor eller marken cayennepeppar hemma. Hot pepper bör sätta en omedelbar änden till trängsel. Lägg heta paprika flingor till rätter som du förbereda hemma, eller överväga att prova en kryddig indisk curry på en lokal restaurang.

Enligt den nationella center för komplementär och alternativ medicin (NCCAM), är pomerans en traditionell kinesisk medicin som används för nästäppa och en mängd olika krämpor. Du kan ta den torkade frukten och dess skal genom munnen i extrakt, kapslar och tabletter.

Om du är intresserad av en homeopatisk lösning, säger ABC Homeopati att Pulsatilla nigricans lindrar en känsla av fullkomlighet i näsan och snuva också. Homeopatiska tillskott kommer i allmänhet som små vita pellets. Ta 1-2 pellets var 15-30 minuter, tills symtomen lindras.

När ska en läkare

Se en läkare om du är trängseln är kronisk eller om det åtföljs av klåda eller nysningar. Detta kan tyda på en allergi. Också söka en läkares hjälp om du upplever grön eller gul ansvarsfrihet, illaluktande slem, feber, ihållande hosta eller svår huvudvärk och ansiktssmärta.