Alternativa Diabetes Behandling

Diabetes är en kronisk sjukdom som kännetecknas av högre än normalt nivåer av socker i blodet. Personer med diabetes antingen producerar tillräckligt insulin, ett hormon som behövs för att omvandla socker till energi, eller kroppen inte kan använda det på rätt sätt. Naturliga behandlingsstrategier finns tillgängliga för att behandla olika aspekter av sjukdomen. Detta är ett allvarligt tillstånd och du bör rådgöra med sjukvårdspersonal med erfarenhet av behandling av detta tillstånd naturligt att utforma en effektiv regim och föreslå lämpliga komplettera doser, särskilt om du funderar på att alternativa åtgärder som enda behandling.

Kosttillskott för att sänka blodsockret

Du kan använda vissa kosttillskott för att sänka ditt blodsocker. Krom är en av de mest kända mineraler för positivt påverkar blodsockret. Det kan minska behovet av insulin vid typ 1-diabetes och förbättra blodsockernivåer i de med typ 2 Vanlig dos är 200 mikrogram dagligen, men högre doser har använts i studier för diabetes. Tala med din läkare om lämpliga doser.

Magnesium nivåer är vanligtvis låg hos personer med typ 2-diabetes, men forskarna är osäker på om detta effekter blodsocker eller tillståndet orsakar låga nivåer. Forskning visar att det kan förbättra blodsockernivåer. Använd inte magnesium om du har svår hjärt-eller njursjukdom.

Fiber tillägg, som betaglukan och psyllium, kan sänka blodsockret och förbättra kolesterolvärden. Hantera kolesterol är mycket viktigt om du har diabetes, eftersom det ökar risken för hjärtproblem. Ät mat innehåller mycket fibrer, som frukt, grönsaker och fullkornsprodukter.

Antioxidanter

Om du har diabetes, har du förmodligen låga nivåer av antioxidanter, som är avgörande för att skydda kroppen från olika typer av skador. Påfyllning din leverans kan lindra symtom på diabetes. Det mest fördelaktiga är vitamin E, selen och zink.

Kosttillskott för hjärthälsa och diabetesneuropati

Det är viktigt att ta väl hand om ditt hjärta, eftersom diabetes gör dig mer sårbar för hjärtinfarkt och andra hjärtproblem. Coenyzme Q10, niacin och omega-3-fettsyror bidrar till den totala hjärthälsa samtidigt som betakaroten, vitamin C och E-vitamin kan förbättra kolesterol om du har typ 2-diabetes.

Om du har diabetes, du har en hög risk att utveckla neuropati, ett smärtsamt tillstånd som orsakar nervskador. Alfa-liponsyra och gamma-linolensyra kan lindra symptomen.

Herbal Therapy

Bitter melon kan sänka blodsockret. Bockhornsklöver frön hjälp kontroll blodsocker och deras höga fiberinnehåll kan förebygga högt kolesterol. Gymnema har visat sig minska symptom på diabetes tagen i samband med insulin och andra läkemedel diabetes.

Andra förslag

Akupunktur kan lindra de smärtsamma effekterna av neuropati och minska behovet av mediciner för att behandla den. Stress höjer blodsockret och kan leda dig vilse från hälsosam beteenden som behövs för att hantera din sjukdom, som att äta rätt. Experimentera med olika sätt att minska stress som yoga, meditation och djupandning.

Oavsett hur du väljer att behandla din diabetes, kost och motion är en viktig del av behandlingen. En dietist kan hjälpa dig att utforma en lämplig kost plan som är låg fetthalt, högt i fullkorn, frukt och grönsaker och innehåller en lämplig mängd kolhydrater. Om du är överviktig och har typ 2-diabetes, är det absolut nödvändigt att få din vikt under kontroll. Motion hjälper till att reglera blodsockret och förbättrar effekten av insulin. Sikta på 30 till 60 minuter minst tre till fyra gånger i veckan.