Alternativa botemedel mot svampinfektion i Kvinnor

Jäst är vanligt förekommande i kroppen, men när det blir utom kontroll, kan det orsaka problem för kvinnor, särskilt i form av jäst infektioner. Jäst infektioner orsakas av en spridning av Candida albicans, som är en svamp vanliga i de kvinnliga könsorganen som kroppens naturliga försvar mot skadliga virus och bakterier. Jäst infektioner kan orsakas av användning av p-piller, sjunkande hormonnivåer, steroider eller antibiotika. Ett effektivt alternativ botemedel för jäst infektioner är att använda probiotika.

Probiotika

Behandla en svampinfektion med probiotika, som är en naturlig bakterier som finns i den kvinnliga slidan och i matsmältningssystemet. Probiotika hjälper till att producera niacin och folsyra i kroppen, samt hjälper till att skydda mage och tarmar från bakterier genom att skapa väteperoxid och mjölksyra under matsmältningen. Den vanligaste källan till probiotika är yoghurt, en av de mest använda Prodcuts att behandla svampinfektioner.

Livsmedel och Probiotika

Ät mat som innehåller acidophilus, mest specifikt Lactobacillus acidophilus och Bifidobacterium. Sådana livsmedel kan innefatta, men är inte begränsade till, jäst samt ojäst mjölk, yoghurt, tempeh och miso. Probiotika kan också hittas i tranbärsjuice och i vissa sojaprodukter såsom sojamjölk och tofu.

Probiotiska kosttillskott

Ta kosttillskott som innehåller probiotika såsom acidophilus, som finns i flytande, kapsel och pulverformer. Idag kan konsumenter även köpa acidophilus dryck på de flesta naturliga eller hälsokostbutiker. När du köper probiotika för att bota en svampinfektion, alltid välja de som innehåller Lactobacillus acidophilus.