Alternativ medicin för hjärtsvikt

Hjärtsvikt sker när hjärtat inte kan möta kraven från kroppen. Någon form av hjärtsjukdom kan orsaka hjärtsvikt. En person med CHF, i extrema fall, kan ha svårt att utöva eller hanterar normala dagliga livsuppgifter. Tyvärr är det den vanligaste dödsorsaken hos personer äldre än 65 år men inte alla anser att västerländsk medicin är det bästa sättet att behandla CHF. Det finns effektiva alternativ också.

Tecken och symptom

Vissa symtom när ses tillsammans kan vara ett tecken på hjärtsvikt. Dessa symtom är trötthet, intolerans mot motion, andnöd eller andningssvårigheter, hosta (när man går), överdriven urinering på natten och protein i urinen, anorexi, svullnad i extremiteter, ångest, sömnsvårigheter och rost färgade upphostningar.

Orsaker till CHF

Det är viktigt att notera att det finns andra orsaker till CHF utanför hjärtsjukdom. Om du är skyldig till något av följande du ökar risken för att utveckla hjärtsvikt. Dessa aktiviteter omfattar rökning, alkoholism, lunginflammation, influensa, inte ta dina receptbelagda mediciner enligt anvisningarna, felaktig kost, övervikt, äta en kost rik på fett.

Näringsterapi för CHF

Örtmedicin och näringsterapi kan ha en effektiv inverkan på att förbättra styrkan i hjärtat och få det att fungera mer effektivt. Här finns ett antal kostrekommendationer och den rekommenderade dosen.
Antioxidanter - Selen (200 mikrogram / dag), vitamin E (400 IE / dag), vitamin C (1000 mg tre gånger dagligen).
Essentiella fettsyror - iincludes fiskolja (1500 mg två gånger / dag). Detta kommer att hjälpa till att minska inflammation.
Coenzym Q10 - antioxidant hjälper till att öka mängden syre som går till vävnader och muskler. 30-50 mg två gånger om dagen rekommenderas.
Krydda din mat - Lök, vitlök och ingefära är utmärkta boosters till förbättrad cirkulation. Öka fiberintaget från grönsaker och frukt källor samt vegetariska proteinkälla rekommenderas. Du bör också se till att du får det kalium som du behöver varje dag och minska ditt intag av salt.
Magnesium - mineral som många av oss har brist på till att börja med. Magnesium hjälper till att vidga blodkärlen. Få 500 mg varje dag.

Örter

Örter kan tas i en mängd olika former, såsom i kapslar, pulver, te, tinkturer och glycerites. Här finns ett antal örter som är bra för CHF behandling.
Hagtorn (Crataegus oxyacantha): ökar blodkärlet integritet; dosen är 3 till 5 g. Denna dos är svårt att uppnå i te eller tinktur. Kosttillskott eller fast extrakt används.
Mistel (Viscum album): skyddar mot högt blodtryck och åderförkalkning, historiskt för utmattning och nervositet
Rosmarin (Rosemariana officinalis): ökar kranskärls blodflödet, som används för att stimulera matsmältningen och lindra nervösa spänningar
Liljekonvalj (Convallaria majalis): specifik för hjärtsvikt; överstiger rekommenderade doser kan leda till illamående, kräkningar, huvudvärk, stupor. Använd inte mer än 30 droppar per dag. "

Homeopati

Homeopati är en "icke-toxisk system av läkemedel" som proffs och lekmän använder för att behandla en rad olika sjukdomar och andra hälsofrågor. Denna praxis har funnits i över 200 år och finns över hela världen. Det är lämpligt att du träffa en homeopatisk professionell så att en behandlingsplan kan utformas för dig personligen.

Akupunktur

Detta alternativ behandling är fördelaktig i att hjälpa förbättra styrkan av hjärtats systemet och förbättrar cirkulationen.

Massage

Massage är bra för behandling av symtom på kronisk hjärtsvikt. Denna behandling kommer att bidra till att minska svullnad genom att öka lymfdränage i kroppen.