Alternatieven voor Lasik Eye Surgery

Lasik oogchirurgie gaat met behulp van een laser om het hoornvlies te hervormen om zichtproblemen corrigeren. Volgens USA Eyes heeft Lasik uitgegroeid tot de meest uitgevoerde operatie in de Verenigde Staten. De basisprocedure betreft het snijden van een kleine klep in het hoornvlies, zodat de laser weg kan branden of opnieuw vorm te geven delen van het hoornvlies om gebreken die bijziendheid of verziendheid veroorzaken corrigeren. De flap geneest vervolgens snel op zichzelf meestal. Echter, voordat u besluit om deze operatie te ondergaan, overwegen een aantal van de alternatieven.

Niet-chirurgische Alternatieven

USA Ogen waarschuwt dat hoewel LASIK chirurgie succesvol in een groot aantal patiënten, kunnen er complicaties - zowel de klep gesneden het hoornvliesweefsel en het omvormen zelf. Sommige patiënten ervaren pijn, verlies van het gezichtsvermogen, een halo-effect, problemen met het zien 's nachts of gevoeligheid voor licht. Zoals USA Eyes opmerkt, als je eenmaal hebt Lasik operatie - of een oogoperatie - je kan niet meer terug en keren. Elke wijziging in uw oog is, in de meeste gevallen, permanent, en als die verandering negatief is, zal je moeten leven met het of hebben extra operatie om dit te corrigeren.
Als u kiest voor oogchirurgie vermijden, kunt u contactlenzen of een bril te gebruiken om uw visie te corrigeren. Sommige patiënten visie therapie proberen ook om een ​​meer permanente correctie te verkrijgen zonder contacten of bril. Dit is een vorm van fysiotherapie die inhoudt dat de uitoefening van de ogen om zichtproblemen corrigeren. Visie therapie moet worden gedaan onder de hoede van een visie zorgverlener die een oefening plan om uw specifieke visie moeilijkheden op te lossen kunt aanpassen.

Andere Typen Laser Surgery

Hoewel LASIK is geworden "grote naam" laser chirurgie, is niet de enige optie voor laserchirurgie. Er zijn eigenlijk drie andere soorten laserchirurgie: Lasek, Epi-Lasik en PRK.
PRK was eigenlijk het eerste type laser oogchirurgie uitgevoerd en gaat met behulp van een excimer laser om het hoornvlies door het veroorzaken afzonderlijke lagen van het hoornvlies uiteen te vallen. PRK niet knippen klep in het hoornvlies zoals LASIK heeft, en daardoor de cornea kunnen slecht reageren deze operatie en een bijwerking genaamd "corneale haze" ontstaan. Het voordeel van het niet hebben van een flap en flap complicaties wordt dus gecompenseerd meestal doordat de cornea neiging om slecht reageert op schade veroorzaakt door PRK, terwijl Lasik het hoornvlies "bewust" dat is beschadigd helemaal.
Epi-Lasik en Lasek beide gebruiken oppervlak ablatie - schrapen het hoornvlies - in plaats van een klep. In plaats van het snijden van een flap in de toplaag van het hoornvlies (de epitheellaag), wordt de laag verwijderd voorafgaand aan het uitvoeren van de ablatie (het schrapen en herziening van het hoornvlies).

Lens Exchange

Een ander alternatief voor laser oogoperaties geïmplanteerd lenzen. Eén procedure, genaamd Clear Lens Exchange, of CLE, omvat het verwijderen van uw eigen lens en het implanteren van een kunststof intraoculaire of silicone lens. De procedure is vergelijkbaar met de operatie uitgevoerd op cataract patiënten, maar is bedoeld om breking defecten in plaats van cataract corrigeren. Het hoornvlies wordt niet beschadigd of veranderd in CLE, maar de herstelperiode is meestal veel langer dan bij Lasik chirurgie, omdat de procedure is meer invasief.