Alternatieven voor kunstgebitten

Alternatieven voor kunstgebitten

Vroeger was het zo dat de vraag of van een blessure of tijd, ontbrekende tanden kwijt waren goed en de enige vervanger voor hen waren kunstgebitten. Maar tandartsen en orthodontisten hebben een alternatief voor kunstgebitten genoemd tandheelkundige implantaten onthuld. Zoals kunstgebitten, kan tandheelkundige implantaten een paar te vervangen om een ​​volledig gebit, maar er zijn enkele belangrijke verschillen tussen hen.

Geschiedenis

De eerste tandheelkundig implantaat chirurgie vond plaats in 1965. Na het ontdekken dat titanium kunnen afzetten op groeiend bot zonder schade, tandartsen paste de techniek als alternatief voor prothesen. In de afgelopen jaren veel mensen zijn op zoek naar alternatieven voor gedeeltelijke en volledige kunstgebitten. Traditionele kunstgebit hebben een onrealistisch kijken naar hen en kan eten en spreken moeilijk. Tandheelkundige implantaten te elimineren van deze problemen omdat ze chirurgisch ingeplant in de mond, het creëren van een meer natuurlijke uitstraling.

Nadelen

Er zijn enkele nadelen aan tandheelkundige implantaten. Implantaten zijn veel duurder dan de traditionele kunstgebit. Tandheelkundige implantaten ook een operatie noodzakelijk zijn, terwijl in de meeste gevallen de traditionele kunstgebit niet. Omdat tandheelkundige implantaten zijn een chirurgische ingreep, ze zijn duurder en worden niet gedekt door de meeste zorgverzekeraars. Implantaten zijn ook niet voor iedereen. Vóór de ontvangst van de operatie, worden de kandidaten grondig gescreend op aandoeningen van het immuunsysteem of andere ziektes die sterk afbreuk doen aan het vermogen om te genezen. Omdat tandheelkundig implantaat chirurgie is een invasieve procedure, er zijn risico's, zoals infectie van de operatiewond, mond en het gezicht pijn, schade aan de zenuwen en het gezicht blauwe plekken.

Ondanks deze gevaren, de risico's voor gezonde patiënten zijn relatief laag. Het eigenlijke proces van het tandheelkundig implantaat chirurgie heeft drie belangrijke stappen: plaatsing van het titanium staven, osseointegratie en plaatsing van de landhoofden.

Plaatsing van Titanium Rods

Niet langer dan zes maanden voor de operatie, zal een kandidaat voor tandheelkundige implantaten een volledige X-ray onderzoek te ontvangen. Dit is om ervoor te zorgen dat eventuele onregelmatigheden in de kaak worden verantwoord en om ervoor te zorgen dat de structuur van het kaakbeen van de tandheelkundige implantaten kan omgaan. De volgende stap is de operatie. Dit is wanneer de titanium staven worden geïmplanteerd in het kaakbot. Zwelling optreden en is een normaal onderdeel van de procedure. De zwelling verminderen na vier dagen tot een week. Zodra de zwelling is afgenomen worden de hechtingen verwijderd. Na het verwijderen van de hechtingen, er een periode van een maand tot zes weken wanneer de patiënt op een zachte dieet blijft. Na deze periode komt het meest cruciale onderdeel van de operatie - osseoïntegratie.

Osseointegration

Osseointegratie is het proces waarbij het titanium staven zich aan het kaakbot. Dit duurt meestal ongeveer drie tot zes maanden en aan het einde van deze periode zal de kaakchirurg het kaakbot en titanium staaf te onderzoeken om ervoor te zorgen dat alles goed groeit.

Abutment Placement

Na dit onderzoek zijn de landhoofden geplaatst. Abutments zijn vergelijkbaar met de wortels van natuurlijke tanden; de structuren die de tanden verbinden met het kaakbeen. Patiënten kunnen ofwel kiezen voor een uitneembare implantaat prothese (vergelijkbaar met kunstgebit) of een vaste implantaat prothese (een blijvende vervorming van kunsttanden) hebben. Na de installatie van de aanslagen wordt een röntgenfoto. Als alles verloopt zoals normaal, is de verwijderbare implantaat prothese of vaste implantaat prothese aan de landhoofden bevestigd. Er is nog een herstelperiode van drie maanden zesde en ander onderzoek. Op grond hiervan is de operatie voltooid.