Alternatieve behandelingen voor carpaal tunnel syndroom

Alternatieve behandelingen voor carpaal tunnel syndroom

Als u veel tijd besteden aan het typen van een toetsenbord van de computer, je meer risico op carpaal tunnel syndroom zijn. De symptomen komen zo scherp, schieten verf piercing door de pols en dan je arm. Hoewel het kan voelen als krampen, is het carpaal tunnel syndroom. Ongeveer vijf procent van de werkende bevolking lijdt aan carpaal tunnel syndroom, met ongeveer een procent van de algemene bevolking (zie Resource). Meestal is het te wijten aan het herhaald gebruik van de handen en polsen. Mensen die lijden aan deze pijnlijke aandoening kan wanhopig op zoek naar verlichting geworden, op zoek naar alternatieve, evenals conventionele medische behandelingen.

Identificatie

Carpaal tunnel syndroom is een aandoening waarbij de belangrijkste zenuw toevoeren gevoel in de duim en twee aangrenzende vingers samengedrukt. Zo is de door de zenuwen geleverde gebied verdoofd en zelfs pijnlijk zijn. Carpaal tunnel syndroom kan van invloed zijn een of beide handen.

Andere oorzaken

Naast voortdurende gebruik van handen, vingers en polsen, kan carpaal tunnel syndroom ook worden veroorzaakt door zwangerschap, obesitas, hypothyroïdie, artritis en diabetes. Omdat de carpale tunnel is kleiner bij vrouwen, zijn ze meer risico lopen dan mannen. Gewoonlijk, carpaal tunnel syndroom komt alleen bij volwassenen

Soorten Alternatieve behandelingen

Acupunctuur kan worden gebruikt bij de behandeling van carpaal tunnel symptomen volgens het Nationaal Centrum voor complementaire en alternatieve geneeskunde (zie bronnen). Echter, er is nog niet genoeg onderzoek naar de mate van effectiviteit te bepalen.

Acupressuur, meestal op de onderarmen, polsen en handen, is gebaseerd op dezelfde theorie acupunctuur, maar gebruikt in plaats van naalden druk toegepast op acupunctuurpunten. Aangenomen wordt dat dit bevorderen bloed stroomt naar de handen en polsen, verlichten gevoelloosheid en zwelling.

Vitaminen, fytotherapie en supplementen worden ook gebruikt als een alternatieve behandeling. Zo kunnen enzymsupplementen als bromelia of enzymcombinaties zwelling van weefsels verminderen, hoewel enkele weken om resultaten te zien. Vitamine B6 en vitamine B12 zijn ook toegepast, alsmede homeopathische arnica tabellen en zalven. Een paar goede voedselbronnen van vitamine B6 zijn avocado's, zoete aardappelen, zonnebloempitten, bruine rijst, kikkererwten, mango's, zalm, varkensvlees en kalkoen. Levensmiddelen die B12 omvatten lever, eigeel, kikkererwten, zoete aardappelen, broccoli, kool en andere.

Yoga heeft symptomen van het carpale tunnel opgelucht bij sommige pati├źnten. Omdat yoga houdingen zijn gericht uit te rekken, te versterken en in evenwicht bovenlichaam gewrichten, kan het soms worden gebruikt om pijn te verminderen en voor het verhogen van het grijpen van kracht.

Chiropractische behandelingen suggereren ook sommige effectiviteit, zoals spalken voor opluchting, hoewel, nogmaals, er is niet genoeg betrouwbaar wetenschappelijk bewijs.

Misvattingen

Het is een algemene misvatting dat alternatieve en conventionele behandelingen elkaar uitsluiten. Echter, dit is niet waar, zo vaak opluchting komt bij het combineren van behandelingen van zowel alternatieve en conventionele behandelingen.

Waarschuwing

Doe je huiswerk voordat het kiezen van een alternatieve behandeling ten opzichte van conventionele behandelingen. Hoewel er veel informatie online over kruiden-supplementen en alternatieve behandelingen, bespreek ze met vertrouwde professionals in de gezondheidszorg, met inbegrip van een conventionele arts voor het maken van een keuze.