Alternatieve behandeling voor niercysten

Nier cysten zakken vloeistof die op de nieren vormen. Vaak worden ze gevonden tijdens een CT-scan, en de patiënt heeft geen symptomen hebben. Volgens de Mayo Clinic, deze cysten zijn meestal goedaardig, en hebben geen behandeling nodig. Echter, kunnen cysten die druk op organen of cysten die het gevolg zijn van polycystische nierziekte behandeling vereisen.

Beheer Bloeddruk

Hoge bloeddruk kan verergeren niercysten en polycystische nierziekte, volgens de website van de Mayo Clinic. Als u een hoge bloeddruk heeft, praten met uw arts over te schakelen naar een lage-natrium en minder vet dieet. Calorieverbruik moet ook worden beperkt voor gewichtsbeheersing, die kunnen helpen de bloeddruk te verlagen. Ook moet rokers overwegen om van de gewoonte, die deze aandoening kan verergeren.

Pijnbestrijding

Mensen met een nier cysten kunnen ervaren milde tot ernstige pijn in de rug en aan de zijkant gebied. Mainstream behandelingen omvatten het nemen van paracetamol of recept pijnstillers; Echter, sommige natuurlijke behandelingen ook helpen.

Touch therapieën zoals acupressuur en massage kunnen spanning en pijn in het getroffen gebied te verlichten. Tijdens acupressuur, de therapeut werkt om de energiestroom in het lichaam te herstellen door middel van specifieke drukpunten. Massage richt zich op het uitwerken van de punten van de spanning en het bevorderen van ontspanning.

Verminder stress

Veel stress kan verergeren nier cysten, volgens de Mayo Clinic. Stress kan worden verlicht door de uitoefening van 30 minuten of meer per dag. Probeer ook activiteiten gericht op het balanceren van het lichaam en het verminderen van stress, zoals yoga, tai chi en meditatie.

Wanneer moet u een arts waarschuwen

Als uw arts vaststelt dat uw nier cysten worden veroorzaakt door polycystische nierziekte, zijn er mogelijke complicaties om op te letten, zoals bloed in de urine (die verlies van nierfunctie zou kunnen wijzen). Ook praten met uw arts over de risico's van het aneurysma. Mensen met polycystische nierziekte kan een hoger risico van aneurysma in de schedel, volgens de Mayo Clinic. Vrouwen met deze aandoening die zwanger moeten met hun arts over pre-eclampsie, dat komt vaker voor bij vrouwen met polycysteuze nierziekte praten geworden.