Alternatieve behandeling voor colitis ulcerosa

Colitis ulcerosa is een ziekte van de darm dat ontsteking veroorzaakt in het spijsverteringskanaal. Symptomen van deze aandoening kunnen buikpijn, bloeden uit het rectum en ongemakkelijk diarree. Hoewel wetenschappers nog meer te leren over deze aandoening, zij geloven dat erfelijkheid een rol kan spelen. Dieet wijzigingen en aanvullingen kunnen enig voordeel in de behandeling van ulceratieve colitis.

Dieet Changes

Bepaalde voedingsmiddelen en dranken kunnen de symptomen van colitis ulcerosa verergeren. Het wegwerken van zuivelproducten uit uw voeding kan de symptomen van deze aandoening te verbeteren.

Probeer ook stomen of bakken groenten in plaats van ze op te eten rauw. Hoewel het eten van rauw voedsel is over het algemeen gezond, kunnen mensen met colitis colitits diarree en gas te ervaren bij het eten van rauwe groenten.

Andere voedingsmiddelen die ongemak kan veroorzaken omvatten: bonen, broccoli, popcorn, cafeïne en koolzuurhoudende dranken. Het drinken van rauwe sappen kunnen ook problemen vanwege de rijke vezelgehalte veroorzaken.

Ook overwegen om voedingsmiddelen die rijk zijn aan prebiotica, die een natuurlijke stof in plantaardige groenten zoals artisjokken. Deze verbinding kan nuttig zijn om patiënten door het bevorderen van een gezonde darmflora.

Minimaliseer Stress

Stress heeft het potentieel om colitis ulcerosa opflakkeringen veroorzaken. Wanneer iemands lichaam wordt blootgesteld aan stress, verandert de spijsvertering, waardoor de maag uitscheiden meer zuren en langzamer dan normaal leeg.

De oefening is een gezonde manier om stress te verminderen en darmfunctie stimuleren. Kijk ook eens op alternatieve methoden zoals yoga en meditatie, die een beperkte mate van stress te bevorderen.

Multivitaminen en supplementen

Colitis colitits kan voorkomen dat het lichaam van het absorberen van voedingsstoffen. Een multivitamine supplement kan nodig zijn om tekorten te voorkomen.

Ook praten met uw arts over supplementen zoals visolie en aloë vera, die anti-inflammatoire eigenschappen kunnen hebben.

Drink veel vocht

Stimuleren vloeistofinname kan voorkomen onaangename symptomen zoals diarree en gas volgens de Mayo Clinic. Vermijd dranken die cafeïne, die de darmen (kies water dranken in plaats) stimuleert bevatten.

Biofeedback en Hypnose

Biofeedback is een spanningsvermindering methode die spierspanning vermindert en verlaagt de hartslag, volgens de Mayo Clinic. Een ander alternatief behandeling optie is hypnose. Tijdens hypnose behandelingen, een getrainde professional leidt de patiënt in een ontspannen toestand naar een opgeblazen gevoel en pijn te verlichten in de buikstreek.