Alternatieve behandeling met steroïden voor reumatoïde artritis in de handen

Reumatoïde artritis is een ziekte die het immuunsysteem en schade gezonde gewrichten aantast. Dit gezondheidsprobleem kan pijn en zwelling die mobiliteit en functie vermindert veroorzaken. Artsen zijn niet zeker wat begint dit proces; evenwel genetica een rol spelen. Nieuwe behandelingen, zoals steroïden voor reumatoïde artritis, kan belofte bieden. Bij toediening aan patiënten in de vroege stadia van reumatoïde artritis, ernstige gewrichtsbeschadiging te voorkomen.

Glucocorticoïd Steroïden

Volgens Medical News Today, wanneer de steroïde glucocorticoïde wordt gegeven aan patiënten in de vroege stadia van reumatoïde artritis, gewrichtserosie en andere beschadigingen worden verminderd. Volgens het Amerikaanse Library of Medicine, blijkt er een significante vermindering gewrichtserosie patiënten met reumatoïde artritis in de handen en voeten.

Methoden voor het nemen van steroïden

Patiënten krijgen een dosis van 5 mg tot 10 mg per dag, gebaseerd op hun situatie. De steroïden worden oraal of via een injectie gegeven. Bij toediening via injectie, wordt de medicatie geïnjecteerd in de spieren in de buurt van de aangetaste gewrichten. Een arts moet een recept schrijven voor deze medicatie en de resultaten moeten zorgvuldig worden gecontroleerd.

Veiligheid van Steroïden voor Reumatoïde Artritis

Veel mensen maken zich zorgen over het nemen van een steroïde voor artritis. Echter, het nemen van een lage dosis van het glucocorticoïd lijkt veilig te zijn, omdat de dosering is bescheiden, volgens de Medical News Today. Echter, meer onderzoekers nodig over de lange termijn effecten van behandeling met steroïden om reumatoïde artritis te behandelen.

Wanneer moet u een arts waarschuwen

Het gebruik van steroïden in reumatoïde artritis is een nieuwe techniek voor de behandeling van deze aandoening. Om deze reden, moet u contact opnemen met uw arts als u veranderingen waarnemen. Als pijn in de gewrichten verergert of handen geworden gezwollen en gezwollen, praten met uw arts. Koorts en onverklaarbaar gewichtsverlies moet ook een reden tot zorg zijn.