Aloe Vera Gel Health Benefits

Aloe Vera Gel Health Benefits

De aloë vera plant is gebruikt voor zijn geneeskrachtige eigenschappen voor eeuwen. De heldere dikke gel binnen aloë vera bladeren kunnen rechtstreeks worden toegepast op de huid, of voorbereid op andere manieren om te helpen met een verscheidenheid van gezondheidsproblemen. Deze innerlijke gel bevat poly-sacchariden en koolhydraten, die groei en reparatie huid te stimuleren, en men denkt dat het gel de bekende helende eigenschappen geven.

Healing geïrriteerde huid

Aloë vera is het meest bekend om zijn vermogen om te kalmeren en herstellen de huid. Wanneer de gel direct op de huid, het niet alleen vult verloren vocht, maar geneest kleine wonden, brandwonden, huiduitslag en letsels. Veel mensen gebruiken de gel om pijnlijke zonnebrand te verzachten en verminderen jeuk van insectenbeten. Het bevat het mineraal magnesium lactaat, een natuurlijke remmer jeuk.

Aloë vera gel is ook aangetoond genezen derdegraads brandwonden tot zes keer sneller dan de traditionele medische behandelingen. Naast de anti-bacteriële en anti-schimmel eigenschappen van de gel, glycoproteïnen en salicylaten in aloe vera gel hebben krachtige anit-inflammatoire componenten, die helpen bij de genezing. De gel ondersteunt ook de vorming van collageen, die sterkte en structuur zorgt huid.

Vechten Ziekte

Vele studies hebben aangetoond dat de gunstige effecten van aloë vera gel op een verscheidenheid van gezondheidsproblemen, variërend van slechte spijsvertering om diabetes aan hart-en vaatziekten. Indien ingenomen, is de gel aangetoond dat parasieten en bacteriën te vernietigen in de darmen. Bovendien, een onderzoek uitgevoerd op proefdieren bij de Universiteit van Texas Health Science Center gevonden ratten die aloe vera gel ingenomen hadden een 10 procent hogere levensduur, lagere gevallen van ziekten zoals arteriële trombose en leukemie en geen negatieve bijwerkingen.

Aloë vera gel intern genomen is ook aangetoond om te helpen met hart-en vaatziekten. A 1985 studie gerapporteerd in "The Journal of Vascular Diseases" vereist 5.000 patiënten met een terminale of eindstadium hartziekte tot 100 gram verse aloë vera gel dagelijks in te nemen. Gedurende de periode van vijf jaar, meer dan 93 procent van de patiënten een verbetering van de symptomen, bloed chemie, en EKGs. Patiënten met een hoge bloeddruk hebben kunnen medicijnen verminderen met de helft, en terwijl statistisch 305 van de at-risk patiënten werd verwacht dat ze een hartaanval tijdens de onderzoeksperiode hebben, niet een van de patiënten deed.

Cosmetische Bestedingen

Aloë vera gel is opgenomen in vele cosmetische huidbehandelingen om zijn gunstige effecten op het uiterlijk van de huid. Het stimuleert de productie van collageen en elastine, waardoor veroudering van de huid te voorkomen. Het werkt ook als een krachtige moisturizer, het helpen af ​​te werpen dode huidcellen en verhoogt het vermogen van de huid om heilzame stoffen te absorberen. De gel is eveneens bekend hyper-pigmentatie te verminderen, verminderen de blik van donkere vlekken op het gezicht.