Allergiska Utslag hos barn

Enligt definitionen MedicineNet.com är utslag definieras som ett utbrott av knölar på kroppen. Detta utbrott förändrar sättet huden ser ut och känns. Vanliga typer av utslag är icke-infektiösa, fjällande fläckar på huden, ojämn hy orsakas av en svamp eller bakterier och röda bulor över hela kroppen. Även om utslag är oftast tillfälliga och inte farliga, de är fortfarande ett resultat av skadliga cotangens i kroppen. Vuxna lider av lite mer än mild förlägenhet vid utbrott av utslag; emellertid, barn, och deras underutvecklade immunsystemet, kan lida långt mer.

Vattkoppor

Eftersom barn är inte lika benägna att tvätta händerna eller vistas borta från sjuka vänner som tonåringar och vuxna är, de är mer benägna att ingå avtal ett virus eller smitt utslag. En av de vanligaste bakteriella utslag är vattkoppor. Symptomen varar vanligen två veckor och oftast gör vattkoppor lite mer än att göra ett barn obekväm. Det kan vara mycket allvarlig för att ett barn med ett nedsatt immunförsvar eller en redan existerande tillstånd såsom hiv / aids. Vaccinationer har utvecklats under de senaste 15 åren som räcker för att skydda barn mot vattkoppor. Dessa bör ges innan ett barn når sin första födelsedag. Den tidigaste sättet att kontrollera om ett barn har vattkoppor är att se om han utvecklar röda, kliande knölar på kroppen; gupp kommer att åtföljas av feber eller huvudvärk. Vattkoppor är oerhört smittsamt och bör behandlas som sådan. Havremjöl bad är effektiva avtar klåda i samband med vattkoppor.

Mässling

Mässling är en annan utslag som inte är så farligt som de flesta andra och kan förebyggas med vaccination skott i tidig ålder. Tidiga symtom på mässling inkluderar nästäppa, feber och rodnad i ögonen. Barn med mässling oftast känner och ser sjukare än de egentligen är. Långvariga effekter av mässling är mycket sällsynta. Om ditt barn lider av mässling, ge dem mycket vätska och sängläge eftersom det inte finns någon behandling för sjukdomen utanför vaccinerings.

Petekier

Petekier kännetecknas av röda och lila fläckar på huden. De är inte stötar som vattkoppor och förorsakas av brustna blodkärl i huden. Prickarna är blåsor under huden av trasiga blodkärl. De flesta barn kommer att ha en svår feber också, som orsakas av en virussjukdom.

Barn med petekier kan komma väldigt frisk eller mycket sjuk. Om ditt barn uppvisar något av yttre symptom, ha henne träffa en läkare omedelbart. Underlåtenhet att söka läkare kan vara dödlig. Röntgen och blodprov kan avgöra orsaken till petekier.

Skabb

Det finns flera utslag som orsakas av svampar eller parasiter, skabb vara en av de vanligaste. Utslagen kommer som ett resultat av att vara i nära kontakt med ett kvalster. Det tar ungefär två veckor för kvalster att gräva sig in i barnet, så symtom bör börja runt denna tidsram. Förebyggande åtgärder är det bästa sättet att bekämpa skabb. Lär ditt barn god hygien kommer att gå långt i att hjälpa dem att undvika inte bara skabb men de flesta andra infektioner och utslag också. Har ditt barn lära sig vikten av att inte dela kläder eller hattar, eftersom detta ofta leder till skabb och andra hudåkommor. Se till att vara förberedd när ditt barn har fått diagnosen, eftersom skabb är oerhört smittsam. Om en familjemedlem kontrakt villkoret, måste alla i hushållet kontrolleras direkt. Det finns receptbelagda mediciner som finns tillgängliga för dem som lider av skabb.

Milia

En av de vanligaste hudutslag som nyfödda kan entreprenaden kallas milier. Den kännetecknas av små gula och / eller vita bulor över hela kroppen. Den orsakas av en cysta ansamling av hudceller. Oljig hudceller kan byggas upp i de armhålor, blöjan eller i hårbotten. Även om det ser otroligt smärtsamt och farligt för ditt barn, det är inte farligt och kan behandlas enkelt med din familj barnläkare.