Allergische reacties op polysporin antibiotica Cream

Polysporin antibiotische crème wordt gebruikt ter voorkoming of behandeling van huidinfecties bij kleine snijwonden, schaafwonden en brandwonden. De crème doodt bacteriën die infecties veroorzaken. Bijwerkingen en allergische reacties op dit artikel zijn zeldzaam.

Ingrediënten

Polysporin antibiotische crème bevat de werkzame bestanddelen polymyxine B sulfaat en gramicidine. Hulpstoffen zijn methylparaben, minerale olie, petrolatum, poloxamer, propyleenglycol, water en was.

Toepassing

Polysporin antibiotische crème moet worden toegepast tot drie keer per dag en wreef zachtjes in het getroffen gebied. Het moet niet worden gebruikt op grote gebieden van het lichaam, omdat dit kan leiden tot buitensporige absorptie die systemische bijwerkingen veroorzaken.

Side Effect

De enige bijwerking van polysporin antibioticacrème in meer dan 1 procent van de leden is irritatie op de plaats waar de crème is aangebracht. Dit is geen allergische reactie.

Allergische reactie

Tekenen van een allergische reactie op polysporin antibiotische crème zijn huiduitslag of netelroos, ademhalingsmoeilijkheden of keel, het gezicht of mond zwelling. Deze symptomen vragen om onmiddellijke medische aandacht.

Voorzichtigheid

Polysporin antibiotica crème mag niet gebruikt worden door iedereen die allergisch zijn voor polymyxine B sulfaat of gramicidine, of voor een van de andere ingrediënten.