Allergische reacties op het Citroenzuur

Allergische reacties op het Citroenzuur

Citroenzuur, aanwezig in vele vervaardigde levensmiddelen alsmede natuurlijke voedingsmiddelen zoals citrusvruchten, allergische reacties en voedselintolerantie bij sommige mensen induceren. Dit syndroom doet zich niet erg vaak maar veroorzaakt problemen zoals huiduitslag of maag-problemen voor degenen die het ervaren. De precieze oorzaak van deze problemen varieert en weinig diepgaande studies bestaan.

Soorten

Sommige allergische reacties citroenzuur alleen op vanwege de bron van het citroenzuur wordt industrieel geproduceerd als voedingsadditief. Het proces, waarbij de schimmel Aspergillus niger, creëert de meeste van citroenzuur in de commerciële productie, en mensen met een allergie voor gist en schimmel kan zijn dat sporen overblijven van dat proces problemen veroorzaken, aldus Kenyon College.

Niet alle citroenzuur allergieën hebben dezelfde oorzaak. Sommige mensen ontwikkelen symptomen van het eten van levensmiddelen die van nature rijk aan citroenzuur, evenals levensmiddelen die het additief-lab geproduceerd.

Een huid reactie op de grondstof kan ook plaatsvinden volgens de MSDS voor citroenzuur.

Misvattingen

Mensen met een schimmel allergieën kan een echte allergische reactie op verontreinigingen die nog in gefabriceerd citroenzuur lijden; citroenzuur intolerantie, anders dan een echte allergische reactie, bestaat ook.

De citraation - deel van de verbinding met citroenzuur, liefst natrium onderdeel van het samengestelde bekend als keukenzout - bij aan de citroenzuurcyclus, noodzakelijk voor het menselijk leven. Dit maakt het onmogelijk om volledig te elimineren. Het bestaat in veel groenten en fruit en andere gewone voedingsmiddelen.

Effecten

Lijders van voedselintoleranties algemeen ervaren digestieve symptomen of huiduitslag in plaats van een anafylactische reactie. Deze symptomen kunnen onaangenaam zijn, maar in tegenstelling tot anafylaxie - een ernstige allergische reactie met symptomen in het hele lichaam, met inbegrip van ademhalingsproblemen - ze zijn meestal niet levensbedreigend. Spijsvertering problemen, echter, kan op lange termijn problemen als gevolg van voedingstekorten te creëren.

Schimmel allergieën, meer direct gevaarlijker dan voedselintoleranties, soms leiden tot anafylactische symptomen en andere echte allergische reacties.

Identificatie

Een persoon te vermoeden een citroenzuur allergie of intolerantie moeten uitsluiten van andere, meer voorkomende voedselintoleranties zoals zuivel en gluten. Coeliakie, een intolerantie voor gluten (de primaire proteïne in tarwe), treft ongeveer een procent van de bevolking, volgens Van Heel en West (BMJ, 2006) en kan dezelfde symptomen veroorzaken aan die van andere voedselallergieën en intoleranties. Intolerantie voor caseïne, het belangrijkste eiwit in melk kan veroorzaken gelijkaardige symptomen ook.

Preventie / Oplossing

Anekdotes van Vicky Clarke's bron voor patiënten suggereren dat de inname van voldoende vitamine B5 en het vermijden van voedingsmiddelen met een hoog gehalte aan citroenzuur, zoals citrusvruchten, bessen, wijn, kaas, zuurdesembrood, en verpakte levensmiddelen symptomen van een citroenzuur-intolerantie kunnen voorkomen.