Allergische reactie op knievervanging

Allergische reactie op knievervanging

Encyclopedia.com stelt dat 267.000 totale knie vervangende operaties worden uitgevoerd elk jaar in de VS De meeste van deze operaties zijn volledig succesvol en toe enorm aan de kwaliteit van leven voor de patiënten. Er zijn een aantal bijwerkingen, echter dat kan teisteren degenen die een knievervangende operatie ondergaan. Een van de meest verontrustende en mysterieus is een allergische reactie op de materialen in de vervanging knie.

Nikkel

De meest voorkomende metaal allergie is de gevoeligheid voor nikkel. Volgens een artikel van 2004 in het "Journal of Investigative Dermatology," 30 procent van de bevolking is allergisch voor nikkel tot op zekere hoogte, en sommige zijn ernstig allergisch. Dit kan ernstige reacties bij patiënten die een totale knievervangende operatie ondergaan omdat sommige knie vervangingen zijn gemaakt van kobalt-chroom dat ongeveer 1 procent van nikkel bevat veroorzaken. Zelfs deze kleine hoeveelheid nikkel kan een reactie op de plaats van de vervanging veroorzaken of kunnen meer algemene reacties veroorzaken bij microscopische stukjes nikkel worden gedragen door de bloedstroom naar de nieren en de lever. Er zijn ook gevallen van allergische reactie op het botcement gebruikt om het implantaat aan te brengen tijdens de operatie.

Symptomen

Symptomen van een allergische reactie op de totale knie-implantaten kunnen vaag en verontrustend zijn, zoals zwelling en roodheid op de site of andere gebieden, koorts, eczeem, urticaria, of huiduitslag van onverklaarbare oorsprong.

Ernst

Allergische reacties aan totale knieprothese materialen kan ernstig en langdurig zijn, die chronische pijn, ontsteking van de weefsels rond de knieprothese, en verminderde beweeglijkheid. Dit kan constant antibioticum of steroïde medicatie en continu gebruik van pijnmedicatie nodig. De ontsteking op de plaats kan losraken van het implantaat veroorzaken waardoor verdere chirurgie.

Wat te doen als je Metal Allergieën

Als u een bekende allergie voor nikkel in sieraden, is het belangrijk dat u uw arts vertellen als u overweegt een totale knievervangende operatie. Het kan nodig zijn om allergietesten gedaan om de allergie te bevestigen hebben. Op basis van deze resultaten, zal uw chirurg te overwegen wat voor soort knieprothese materiaal het beste is voor uw specifieke situatie. Als u een allergische reactie op de totale knieprothesen die je al hebt, in overleg met uw arts over de mogelijkheden voor behandeling.

Nieuwe materialen voor Total Knee Replacements

Kobaltchroom heeft een bekende dader voor allergische reacties vanwege zijn nikkelgehalte geweest. Meer recent is titanium gebruikt voor knieprothesen. Het is bekend dat veel minder allergische reacties bij patiënten. Een synthetisch materiaal Oxinium ontwikkeld, gemaakt van zirkonium die zuurstofrijk een soort keramisch oppervlak dat veel minder snel allergische reacties veroorzaken bij patiënten maken. Het wordt gebruikt voor jongere patiënten dit veroorzaakt minder slijtage van de kunststof delen knievervanging en duurt langer actievere patiënten en voor patiënten die allergisch zijn voor nikkel hebben.