Allergie voor Sunlight

Allergie voor Sunlight

Zonneallergie zijn een echte medisch probleem, maar gelukkig zijn ze zeldzaam en de symptomen verdwijnen meestal binnen 24 uur. Vaker dan ware zon allergieën zon gevoeligheden die een aantal van dezelfde symptomen kunnen nabootsen.

Zon Allergieën

Sommige mensen zijn allergisch voor zonlicht. Bij blootstelling aan de zon, zullen deze mensen een rode, jeukende huiduitslag, vaak op de rug van de handen, armen, onderbenen en nek.

Exposure Time

In sommige allergische mensen kan een reactie worden geactiveerd door een paar minuten blootstelling aan zonlicht.

Solar Urticaria

Mensen met een sever zonneallergie kan netelroos (de zogenaamde Solar urticaria) of zelfs kleine blaasjes in plaats van een huiduitslag ontwikkelen. Om redenen die niet bekend zijn, jonge vrouwen zijn het meest waarschijnlijk Solar urticaria ontwikkelen.

Immune Response

Dit zonneallergie treedt op omdat het immuunsysteem ziet huidcellen die zijn getroffen door zonlicht als vreemde indringers en aanvallen hen. Zonneallergie lijken te zijn overgenomen.

Lichtgevoeligheid

Sommigen kunnen een lichtgevoeligheid, die kan worden veroorzaakt door bepaalde geneesmiddelen of chemicaliën ontwikkelen en huiduitslag bij blootstelling aan de zon, maar ze hebben niet een echte allergie.