Allergie symptomen bij volwassenen

Allergieën worden veroorzaakt door de reactie van uw lichaam om een ​​externe stof. Het kan iets in je omgeving, zoals pollen of gras zijn; het kan ook iets wat je binnenkrijgt of in contact komen met, zoals een bepaald levensmiddel of zelfs een kleding vezel. Symptomen kunnen een keer voorkomen als gevolg van direct contact met de andere stof, of ze kunnen het gevolg zijn terugkerende seizoensgebonden blootstelling aan de elementen.

Huid Symptomen

Sommige allergische reacties zijn te vinden op de huid. Voorbeelden hiervan zijn blootstelling aan poison ivy of poison oak, die rode bultjes en jeukende irritatie veroorzaakt. Sommige allergieën, zoals eczeem, zijn volledig gebaseerd op een reactie van de huid en veroorzaken een droge, jeukende, schilferige huid. Voedselallergieën kan netelroos veroorzaken, net als een drug allergie of een reactie op een insectensteek. Bij of andere insectenbeten kunnen veroorzaken zwelling rond het gebied van de steek en roodheid en irritatie.

Sinus Symptomen

Seizoensgebonden allergieën veroorzaken vaak klachten in de sinussen. Pollen of stofallergieën bijvoorbeeld zou kunnen leiden tot niezen en waterige ogen, jeukende keel of sinus pijn en druk.

Luchtwegklachten

Piepende ademhaling en kortademigheid zijn voorkomende allergie symptomen die de luchtwegen aantasten. Een insect sting kunnen deze symptomen veroorzaken naast hoesten en pijn in de borst. Hooikoorts of andere allergieën seizoensgebonden kan ook invloed hebben op de stroom van de luchtwegen van een persoon.

Digestieve symptomen

Voedselallergieën hoogstwaarschijnlijk digestieve symptomen. Mensen die allergisch zijn voor melkproducten, bijvoorbeeld, kan ontdekken dat ze braken of diarree als ze innemen van deze producten. Misselijkheid en braken kan ook tekenen van anafylaxie, een ernstige allergische reactie.

Ernstige symptomen

Anafylaxie is een ernstige of hevige reactie die onmiddellijke medische aandacht vereist. Symptomen van anafylaxie zijn: duizeligheid, verlies van bewustzijn, kortademigheid, braken en zwelling van de luchtwegen. Indien onbehandeld, kunnen deze symptomen leiden tot ernstig letsel of de dood. Anafylaxie wordt meestal veroorzaakt door een persoon ernstige allergie voor een bepaald levensmiddel of een insectenbeet.