Alkaline Symptomen

Alkaline Symptomen

Alkali is een stof die waterstof verwijdert uit een oplossing, terwijl zuur een stof die waterstof afgeeft in een oplossing. De hoeveelheid vrije waterstof heet pH, waarbij de precieze omvang alkaliniteit of aciditeit aangeeft. Een waarde van boven de zeven wordt beschouwd als alkalisch en een waarde lager dan zeven wordt beschouwd als zuur. Het evenwicht tussen alkalische en zuur in het lichaam is cruciaal omdat bepaalde functies van het lichaam alleen plaatsvinden wanneer het zuur en alkalisch zijn op bepaalde niveaus.

Balance is Cruciale

Wanneer het lichaam te zuur, het vermogen van de spieren samentrekken afneemt. Te veel zuur resulteert in de nieren vrijgeven extra waterstof in de urine en het behoud extra natrium. Wanneer een lichaam te alkalisch is waterstof vastgehouden in de nieren. Volgens Merck.com, alkalose is het gevolg van overmatig bloed alkaliteit, die wordt veroorzaakt door overmatige hoeveelheden van bicarbonaat in het bloed, door het verlies van zuur uit het bloed of vanwege de lage niveaus van kooldioxide in het bloed die kunnen optreden omdat van diep of snelle ademhaling. Zuur kan ook verloren gaan als gevolg van ziekte of braken. Andere oorzaken van alkalose eten te veel bicarbonaat, kalium verlies als gevolg van een te actieve bijnier en het gebruik van diuretica (plaspillen).

Hypo Alkaliniteit

Als de alkaliteit van het bloed wordt verminderd, wordt het vermogen van het bloed om kooldioxide verplaatsen verlaagd volgens Thisismyindia.com. Zuren dan verzamelen in de lichaamsweefsels. Wanneer dit gebeurt, wordt het genoemd hypo-alkaliniteit van het bloed of acidose.

Alkaline Foods

Eten van veel alkalische voedingsmiddelen, zoals groenten, wortels, knollen, vruchten en noten, verhoogt de pH van het bloed en verhoogt de afscheiding van alkali. Wanneer er teveel basisch, vermindert de beschikbaarheid van kooldioxide, waardoor respiratoire alkalose.

Symptomen

Symptomen van teveel alkaliteit omvatten hyper prikkelbaarheid, spierkrampen, krampen en prikkelbaarheid, Als de alkalose is acuut is, kan het de uitkomst van maagdrainage, verminderde nierfunctie, het gebruik van steroïden of diuretica of hyperventilatie zijn. Acute alkalose behandelen artsen soms een zure oplossing gebruiken, zoals ammoniumchloride.

Extreme gevallen van alkalose kan leiden tot epileptische aanvallen of shock. Daarnaast kunnen spiertrekkingen, beven en een gevoel van tinteling of gevoelloosheid in de benen, armen en gezicht optreden, wat kan leiden tot langdurige spieren spasmen, waaronder in het strottenhoofd. Alkalose kan ook misselijkheid en braken veroorzaken.