Alcoholische Steatohepatitis Symptomen

Volgens Dr Howard J. Worman van Columbia University, een van de belangrijkste oorzaken van de wereldwijde morbiditeit en mortaliteit is alcoholmisbruik. Alcoholische steatohepatitis, die soms wordt aangeduid als alcoholische hepatitis, is een aandoening die wordt veroorzaakt door overmatig alcoholgebruik die kan leiden tot levercirrose. Als het onbehandeld blijft, deze voorwaarde levensbedreigend. Voor alcoholisten en hun vrienden en familie, het kennen van de symptomen van deze ziekte is van vitaal belang in de strijd om het snel genoeg om te worden behandeld vangen.

Afwezigheid van symptomen

Milde vormen van alcoholische steatohepatitis hebben meestal geen symptomen. Om de ziekte te diagnosticeren in dit stadium moet bloedtesten en andere tests worden gedaan om het vetgehalte van de lever controleren. CT scans, MRI scans en leverweefsel biopsie proeven zijn enkele van de meest voorkomende tests uitgevoerd om leververvetting diagnose.

Gastro-intestinale symptomen

Verlies van eetlust, zwelling van de buik (ascites), snelle gewichtstoename en een pijnlijke buik komen vaak gastro-intestinale symptomen geassocieerd met alcoholische steatophepatitis. Hoewel deze symptomen kunnen lijken mild, kunnen ze ernstige problemen voor mensen die alcohol gebruiken regelmatig signaal.

Neurologische symptomen

Neurologische symptomen zoals hoofdpijn, verwardheid, wazig zicht, duizeligheid en licht zijn symptomen van deze ziekte. Deze verschijnselen worden veroorzaakt door de verminderde functie van de lever.

Geelzucht

Alcoholische steatohepatitis vordert, kan geelzucht merkbaar geworden. Deze ziekte zorgt ervoor dat de huid en het wit van de ogen naar geel. Dit komt omdat de lever falen en niet breken bilirubine snel genoeg te houden met de eisen van het lichaam.

Frequentie

Alle van de symptomen van alcoholische steatohepatitis lijkt erger te worden na het nuttigen van alcohol. Echter kunnen deze symptomen manifesteren op elk moment afhankelijk van de ernst van de ziekte. Een ernstig geval betekent de symptomen vaker merkbaar.