Alcohol & Psoriasis

Het drinken van alcohol kan psoriasis verergeren. Sommige mensen vinden alcohol triggers psoriasis uitbraken, terwijl anderen vinden het verergert hun symptomen. Alcohol kan ook interfereren met sommige psoriasis medicatie. En patiënten kunnen misbruik maken van alcohol om te helpen omgaan met de stress die vaak wordt geleverd met psoriasis. Inzicht in de complexe relatie tussen alcohol en psoriasis kan u helpen betere beslissingen te nemen over wanneer te gebruiken, en wanneer te vermijden, alcohol.

Lichamelijke reacties

De American Academy of Dermatology (AAD) beveelt aan dat mensen met psoriasis drinken weinig of geen alcohol. Volgens AAD, kan zware drinkers ervaren meer ernstige psoriasis symptomen. Bovendien kan uitgebreid alcoholgebruik de effectiviteit van de behandeling te beperken. De exacte reden blijft onduidelijk, maar de onderzoekers van de St. John's Institute of Dermatology in Londen hebben gesuggereerd dat de afname van de compliance als gevolg van het gebruik van alcohol kan een belangrijke factor zijn. Onderzoekers van het instituut toe dat het verwijderen van alcohol uit iemands dagelijkse voeding is aangetoond dat het de symptomen van psoriasis te wissen. Volgens de Universiteit van Maryland Medical Center, kan zwaar drinken eigenlijk veroorzaken biologische schade die psoriasis verergert.

Emotionele aspecten

AAD waarschuwt dat de emotionele stress van psoriasis sommige patiënten kan leiden tot misbruik van alcohol. Ontsierende letsels kan ertoe leiden dat sommige mensen aan psoriasis patiënten verwerpen, en het effect van psoriasis op het uiterlijk kan problemen op het werk en met vrienden of familieleden te veroorzaken. Volgens de Universiteit van Maryland Medical Center, echter het gebruik van alcohol kan eigenlijk verhogen stress, en zwaar drinken kan zelfs leiden tot biologische schade die verergert psoriasis Alcoholmisbruik lijkt een groter risico voor mensen met psoriasis dan vrouwen zijn - mannelijke drinkers hebben de neiging om te laten zien minder respons op de behandeling.

Medicijnen

Verschillende psoriasis behandelingen niet mengen met alcohol. In sommige gevallen, het mengen met alcohol medicatie kan ernstige leverschade veroorzaken. Methotrexaat, een krachtige anti-kanker medicijn ook voorgeschreven voor psoriasis patiënten valt in deze categorie, evenals de actuele zalf tazaroteen. Acitretine, een orale medicatie voor psoriasis, kan mengen met alcohol om een ​​giftige stof in de bloedbaan te vormen. In het algemeen moeten psoriasispatiënten alle medicijnen te controleren om te zien of het gebruik van alcohol dient te worden vermeden. Als een medicijn niet mengen met alcohol, vermijden tijdens de behandeling. Na het stoppen van de medicatie, contact op met uw arts om ervoor te zorgen dat het OK is om alcohol meer drinken. Sommige medicijnen kunnen oplopen tot twee maanden of meer tot de bloedbaan te verwijderen na gebruik (Resource 1).

Behandeling

Als de afwijzing van anderen leidt u naar of misbruik van alcohol te gebruiken, de National Psoriasis Foundation raadt het leren zo veel als je kunt over psoriasis, en het gebruik van die informatie te helpen onderwijzen uw familie en vrienden (Resource 2). Als u meer hulp nodig heeft met stress, kan een geestelijke gezondheid counselor helpen. Als je merkt dat je niet in staat om te geven alcohol zonder hulp bent, kan tal van organisaties ondersteuning en hulp te bieden. Volgens de National Institutes of Health, kan counseling, medicijnen en steungroepen alle mensen te helpen die worstelen met alcoholmisbruik. Zie Resource 3 voor meer informatie over het verkrijgen van hulp met een alcoholprobleem.

Misvattingen

Stress geen psoriasis veroorzaakt. De ziekte wordt veroorzaakt door een biologische respons, eigenlijk een overreactie van het immuunsysteem. Genetica lijkt een rol die psoriasis krijgt spelen, maar de exacte oorzaak is niet volledig begrepen. Stress kan een psoriasis uitbraak strenger te maken, maar er is geen bewijs dat alcohol kan verminderen stress en helpen bij de controle van de symptomen van een psoriasis uitbraak.