Alcohol Disorders

Toen genoten met mate, moet alcohol gezondheidsproblemen in de gemiddelde drinker niet veroorzaken. Wanneer misbruikt, kan alcohol zwaar lichamelijk letsel veroorzaken. Alcoholverslaafden kunnen verslaafd raken, die behandeld moet worden als alcoholist Anonieme om hen te helpen hun verslaving te beheersen. Voortdurende misbruik kan een aantal gezondheidsproblemen, waaronder de lever en vaatziekten en hoge bloeddruk veroorzaken. Sommige aandoeningen veroorzaakt door alcoholmisbruik kan fataal zijn. Volgens de Centers for Disease Control, zijn er 79.000 doden per jaar in de VS die worden veroorzaakt door overmatig drankgebruik.

Hoeveel is teveel?

De Centers for Disease Control waarschuwt dat alcohol problemen kunnen optreden bij personen die meer drinken dan twee drankjes per dag voor mannen en meer dan een drankje per dag voor vrouwen. Als u meer dan dit te drinken, maar dat betekent niet dat je gaat om gezondheidsproblemen te hebben. Dit verbruik komt zet je in een hogere risicogroep. De CDC waarschuwt ook tegen reguliere binge drinking, die wordt gedefinieerd als het hebben van meer dan vijf drankjes in een vergadering. Praat met uw arts om te verduidelijken hoeveel alcohol veilig is om te consumeren.

Alcohol Afhankelijkheid en Misbruik

Alcoholafhankelijkheid is een vorm van alcoholisme. De alcohol gebruiker niet in staat is om te gaan zonder te drinken, kan regelmatige excuses om te drinken en kunnen regels die ze opgezet om haar intake beknotten breken. Een persoon ervaart alcoholafhankelijkheid zal een hogere tolerantie dan de standaard drinker, en kan de controle verliezen als ze drinkt. Dit niveau van misbruik kan het professionele leven van de gebruiker beïnvloeden, en ze kunnen ervaren fysieke ontwenningsverschijnselen als ze probeert te stoppen. Symptomen kunnen zijn: tremoren, verhoogde hartslag en angst.

Oorzaken van Alcoholisme

Een enkelvoudige oorzaak van alcoholisme is nog niet geïdentificeerd. Genetica kan een risicofactor zijn, zoals alcoholisme kan in de familie. Andere factoren die kunnen leiden tot een persoon alcoholverslaving zijn peer pressure, depressie, laag zelfbeeld en een hoge mate van stress.

Alcohol en Leverziekte

De lever is verantwoordelijk voor de afbraak van alcohol dus uit het systeem kan worden verwijderd. Misbruik heeft een negatieve invloed op deze organen, en kan leiden tot cirrose, een onomkeerbare littekenvorming van de lever. Cirrose is ernstig, en komt meestal na 10 of meer jaren van zwaar drinken. Minder ernstige lever kwaaltjes kan worden teruggedraaid als drinkwater wordt gestaakt. Leververvetting ontstaat wanneer vetcellen ophopen in de lever. Dit kan leiden tot alcoholische hepatitis, een ontsteking van de lever die misselijkheid, abdominale pijn en geelzucht veroorzaken. Chronische alcoholische hepatitis kan leiden tot blijvende schade aan de lever en cirrose. Cirrose is niet omkeerbaar en kan fataal zijn.

Alcohol en hart-en vaatziekten

Hoewel er verschillen kunnen zijn cardiovasculaire voordelen aan het drinken van een matige hoeveelheid alcohol, kan misbruik leiden tot hoge bloeddruk, hartfalen en zelfs een beroerte. Als je met medicatie om de bloeddruk te controleren, contact op met uw arts om te zien of je moet drinken.

Als u een probleem

Praat met een arts, vriend of geliefde als u denkt dat u een behandeling voor alcoholisme nodig. Programma's als de Anonieme Alcoholisten ondersteuning bieden aan degenen die besluiten om zich te onthouden van het drinken.