Alcohol Counseling

Alcohol Counseling

Alcohol counseling kan helpen alcoholisten overwinnen van hun afhankelijkheid van alcohol en het leren van nieuwe, gezonde manieren om te gaan met de strijd van het leven. Herstel is een levenslang proces, dat is het meest succesvol als een verslaafde heeft een steunregeling van familie, vrienden en andere herstellende verslaafden in de plaats.

Individuele Counseling

Een-op-een sessies met een verslaving counselor zijn de meest voorkomende vorm van alcohol counseling. Individuele begeleiding komt regelmatig voor. Patiënten kunnen hun begeleiders zien drie keer per week, of zelfs elke dag. Tijdens deze sessies, patiënten en therapeuten bespreken van de oorzaken van verslaving, triggers die leiden tot het gebruik van alcohol, en andere zaken die bijdragen aan de verslaving van de patiënt. De sessies worden ook gebruikt om de besluitvorming vaardigheden en strategieën te bespreken voor het behoud van soberheid.

Diepere oorzaken van alcoholisme

Onderliggende oorzaken van verslaving variëren van persoon tot persoon. Het blootleggen van de oorzaken van alcoholisme van een persoon is een cruciale stap in het revalidatieproces, als die oorzaken ook zal dienen als 'triggers' voor alcoholmisbruik. Voorkomende oorzaken van alcoholisme onder andere traumatische gebeurtenissen, stress en kindermishandeling. Psychische aandoeningen zoals depressie, angst, persoonlijkheidsstoornissen en schizofrenie kan ook leiden tot alcoholverslaving. Vaak is een combinatie van onderliggende factoren is te wijten.

Het identificeren van Triggers

Triggers zijn gebeurtenissen, gedragingen en situaties die een verslaafde tot terugval leiden. Het identificeren van triggers van de individuele persoon is nodig, zodat de verslaafde die situaties kunnen vermijden en leren omgaan met hen wanneer ze zich voordoen. Voorkomende triggers voor alcoholisme onder meer angst, verveling, depressie, woede, kritiek en crises. Triggers Een persoon zijn vaak verbonden aan de onderliggende oorzaken van hun verslaving.

Groep Counseling

In groepssessies, herstellende alcoholisten hebben de mogelijkheid om hun ervaringen, doelen en gevoelens met andere herstellende verslaafden te delen. Dit type van de groep ondersteuning helpt patiënten beseffen dat ze niet alleen staan ​​in hun strijd tegen alcoholisme. Haal het meeste uit groepstherapie betekent dat je open en eerlijk. Het aanbieden evenals het ontvangen van liefdevolle ondersteuning binnen de groep is belangrijk.

Gezinsbegeleiding

Alcoholisme invloed op het hele gezin. Gezinsbegeleiding helpt gezinnen om vertrouwen te herwinnen die verloren is gegaan of beschadigd als gevolg van de verslaving. Gezinstherapie sessies zijn ook belangrijk voor het helpen van familieleden begrijpen alcoholisme en helpen de verslaafde op zijn weg naar herstel. Omdat soberheid is vaak een levenslange strijd voor alcoholisten, gezinsondersteuning voegt waardevolle aanmoediging.