Akupunktur & Viktminskning

Akupunktur är en kinesisk medicinsk teori där extremt tunna nålar förs in i angivna platser på kroppen. Akupunktur används för smärtlindring och terapeutiska tillämpningar. Akupunktur behandlingar, i kombination med diet och motion, kan producera önskade resultat viktminskning. I en studie från 2003 från The Journal of Medical Akupunktur, patienter som deltog i akupunktur förlorat tre gånger vikten av de som inte gjorde det.

Tidsplan

Licensierade akupunktör Joyce Marley förklarar att akupunktur patienter vanligen planerad till behandlingar två gånger per vecka tills önskad viktminskning har uppnåtts. Varje session tar mellan 45 minuter och en timme. Akupunktörer kommer att spendera mer tid på den första behandlingen, Marley säger, att identifiera de specifika kropps obalanser hos patienten och bestämma vilka akupunkturpunkter som ska användas. Frekvensen och antalet behandlingar kommer att variera beroende på mängden av vikt att patienten vill förlora.

Metod

Beroende på symptomen hos patienten, akupunktörer använder olika akupunkturpunkter. Till exempel, för viljan överäta, vätskeretention och impulsiv äta kommer att behandlas i olika områden på kroppen. Problem som socker eller hormonell obalans tas också upp. Under akupunktur sessionen, kommer små och böjliga nålar införas i punkter bestämda av behoven hos patienten. Enligt akupunktur-Services.com, de flesta patienter rapporterar inte upplever någon smärta.

Dietary ändringar

Enligt Acufinder.com kombinerar hälsosam kost och kost tillskott med akupunktur behandlingar förbättrar resultat viktminskning. Patienter rekommenderas att konsumera mer bittra och sura livsmedel och undvika sött, salt och fet mat till stöd i viktminskning. Föreslagna örter är shan zha, shen qu, lai fu zi, förbud Xia och Lian qiao. Dessa örter finns som en te för enklare konsumtion.

Abdominal Massage

Traditionell kinesisk medicin antyder att kombinera buken massage med akupunktur behandlingar för att förbättra matsmältningen och absorption av föda, rapporterar Acufinder.com. Detta kan göras av patienten för att stimulera magen, njurar och mjälte, för hjälp till viktminskning. En akupunktör kommer att granska den här metoden med patienten och ge råd den frekvens med vilken den bör utföras som en del av behandlingen.

Risker

Lagar som citeras på accupuncture.com tillstånd att eftersom akupunktur anses vara en invasiv förfarande, är nålarna som krävs för att steriliseras före användning. Vissa metoder kan välja att bortse från denna lag, och riskerar att överföra infektionssjukdomar till patienten. Andra skador kan uppstå, till exempel nervskador, lung punktering eller njurskada. Gravida kvinnor bör undvika akupunktur på vissa punkter, säger Acufinder.com, på grund av risken för tidig förlossning.