Akupunktur för hudproblem

Huden är kanske vår viktigaste organ. Det hjälper till att reglera vår kroppsvärme och håller virus och bakterier ut ur vår kropp. Emellertid är huden också benägna att drabbas av många olika problem, av akne, eksem och även enkla åldrande. Det finns många olika behandlingar, både medicinska och naturliga, för huden. Akupunktur är en hud behandling som växer i popularitet.

Akupunktur

Akupunktur är en urgammal kinesisk healing metod som används i dag. Det handlar om att sticka en rad nålar hela olika punkter på kroppen. Akupunktur har använts för att behandla tillstånd som sträcker sig från nikotinberoende till enkel smärtlindring. Det finns många teorier om varför akupunktur skulle kunna fungera. En teori säger att smärtan är mer komplex än enkla nervreceptorer, och att akupunktur hjälper till att stimulera blockeringen av smärta av hjärnan. En annan teori hävdar att nålarna stimulerar processer i vår kropp som vi ännu inte förstår. Det är viktigt att notera att akupunktur är fortfarande testas vetenskapligt sanningshalten, och har ännu inte vara effektiva vid behandling några problem. De flesta bevis om effektiviteten av akupunktur är omdöme.

Processen

Akupunktur är en komplex process. Innan du sätter en nål i huden, kommer en akupunktör överväga din hud villkor, allmän hälsa, kost och motion rutin, om du har någon. Efter beslut om placeringen av nålar, kommer han sakta och försiktigt in nålar i huden, som bara kommer att gå en tum eller så in i huden, kanske lite mer. Beroende på ditt tillstånd kan du få allt från 20 till 100 nålar insatta i huden. Under denna process kommer akupunktör spelar lugnande musik för att koppla av dig, och du kommer att ta långsamma, försiktiga, anses andetag. Efter nålar har satts in, kommer du att sitta i en tid med nålar i kroppen, allt från 20 minuter till en timme, innan barren tas bort.

Fördelarna

Akupunktur har många påstådda fördelar för huden. Webbplatser som fantastiska Healing tillstånd att akupunktur kan hjälpa fast hud, minska och mildra rynkor, även färgen på din hud, och minska eller eliminera akne ärr. De hävdar också akupunktur är ett utmärkt sätt att ha ett ärr fritt ansiktslyftning. Eftersom de flesta ansiktslyftning är kirurgisk och lämnar ärrvävnad bakom, har akupunktur fördelen av att lämna någon ärrvävnad. Kom ihåg att det finns lite sant vetenskapligt stöd för dessa påståenden, även om akupunktur har använts i århundraden.

Nackdelarna

Akupunktur är en allmänt säker procedur, men det finns nackdelar. Ett problem är att det inte är en mycket kraftfull ansiktslyftning. Även om det lämnar ingen ärrvävnad, betyder faktiskt inte eliminera rynkor och huden brister så fullständigt som kirurgi. Om du vill ha fullständig förnyelse av ditt ansikte, du kommer inte få det från akupunktur. Akupunktur har också potential att orsaka allvarliga blåmärken. Lyckligtvis blåmärken lätt behandlad och inte ett allvarligt tillstånd. Mer allvarligt, har akupunktur potential att skada muskler och orsaka domningar eller nervskada. Detta händer oftast när akupunktör är antingen outbildad eller nybörjare och skjuter nålar för djupt eller till fel ställe. Dessa problem är sällsynta.