Akupunktur Cure för trigeminusneuralgi

Trigeminusneuralgi är ett tillstånd där trigeminusnerven rörs, skickar smärta och domningar i hela ansiktet. Detta tillstånd är vanligast hos kvinnor över 50 år och kan förvärras av minsta stimulans, till exempel en bris över ansiktet. Akupunktur är en alternativ behandling för trigeminusneuralgi som infogar små nålar till energipunkter som kallas meridianer för att förbättra cirkulationen och energiflödet i kroppen. Rådgör alltid med din läkare om alternativa lösningar som du funderar på.

Akupunktur Diagnostik

Kinesisk medicin tror att sjukdom orsakas av en blockering av energiflödet i kroppen. Akupunktörer använder en tunga läsning tillsammans med pulspunkter och hy för att diagnostisera patienter. Målet är att diagnostisera inte bara symptomatisk fråga, men de underliggande frågorna som orsakar den. Trigeminusneuralgi förvärras av miljön, och symtomen kan ökas genom kost och stress. Personer med de villkor upplever spasmer i trigeminusnerven och leder smärta och onormal känsla i ansiktet. En person som har problem med trigeminusneuralgi utlöses av livsmedel kan uppvisa svettningar, en röd hy och snabb puls. De som förvärras av stress kan ha en lila gjuten över tungan med en puls som tripplar som en gitarrsträng.

Akupunktur för trigeminusneuralgi

Även om det är möjligt att behandla trigeminusneuralgi längs meridianer i ansiktet där trigeminusnerven bosatt, några skolbildningar tycker att det är bättre att stimulera andra meridian punkter som kommer att skapa energiflödet till ansiktet. Dessa kan hittas på punkter på armar och ben. För människor som upplever extrem smärta, kan akupunktör lägga elektrisk stimulering till nålarna för att öka behandlingsstyrkan. Ju tidigare akupunktur appliceras efter debuten av sjukdomen, desto effektivare är det att bota den.

Diet för att förbättra Akupunktur

Många akupunktörer tar ett helhetsgrepp på behandling av en sjukdom såsom trigeminusneuralgi. Om ditt tillstånd förvärras genom kost, bör du avstå från att äta kryddstark mat, bland annat curryrätter och chili. Förutom kost ändringar, kan din akupunktör rekommenderar dig att undvika alkoholkonsumtion. Alkohol är en vasodilator, vilket ökar värmen i kroppen. Detta kan öka trigeminala försämringen. Din akupunktör kan också rekommendera en kombination av växtbaserade läkemedel, t.ex. thuja, vilket är ett starkt smärtstillande. Kostförändringar kommer att hjälpa effektiviteten av akupunktur behandlingar för att försöka kontrollera ditt tillstånd.