Akupressurpunkter i Hand

Där många viktiga akupressurpunkter i handen. De är enkla att hitta och manipulera själv. Vissa akupressur punkter i handen känns bara bra att trycka. Andra tros lindra allt från ryggont till huvudvärk till förkylningssymptom. Medan många skeptiker bestrider dessa påståenden, det säkerligen inte kommer att skada dig att prova dem.

Effekter

En av de mest vanligen använda akupressurpunkter i handen är beläget i bandet mellan tummen och pekfingret. Använd din andra hand för att nypa köttiga delen av bandet. Du ska känna av effekterna med ett minimum av tryck. Denna akupressur punkt sägs hjälpa till att lindra smärta, särskilt i huvudet och ryggen.

Identifiering

För att förbättra cirkulationen och hälsa i huvudet, armar och överkropp, trycker tummen på sidan av pekfingret. Hitta akupressur punkt i mitten av högen av kött som klasar upp på handen. Tryck försiktigt i en nedåtgående, cirkelrörelse.

Funktion

En annan akupressur punkt i handen är placerad på tummen. Titta på vänster tumme. Den akupressur punkten ligger i det nedre högra hörnet på miniatyren. På höger tumme för akupressur punkten är i det nedre vänstra hörnet.

Egenskaper

Två akupressurpunkter ligger vid foten av handen. De är båda funnit precis där handleden möter basen av handflatan. En är direkt under lillfingret medan den andra är direkt under tummen. Om du har problem med att hitta dessa, flytta trycket runt tills du känner en stickande känsla i fingrarna.

Överväganden

Andra akupressurpunkter finns strax under handen på underarmen. Vänd handen över och placera tummen från din andra hand över handleden där handen böjer bakåt. Skjut tummen ner dina arm två vingbredder och tryck på akupressur punkt i mitten av underarmen. Det bör vara direkt under långfingret. Du kommer att känna en känsla i baksidan av din hand när du trycker på den.

Fördelar

En akupressur punkt strax nedanför handen på innerarmen sägs ge lindring av förkylningssymptom, gemensamma frågor och hicka. För att hitta den, slå din hand handflatan uppåt. Placera tummen på den andra handen över handleden där handen böjer. Flytta tummen ner mot armbågen med två vingbredder. Tryck på akupressur punkt i mitten av underarmen. När man trycker på denna akupressur punkt fingrarna stängs.