Akupressurpunkter i Chest

Akupressur är gren av traditionell kinesisk medicin som liknar akupunktur, i vilka kanaler över hela kroppen är öppna och kroppens energi uträtad. Istället för att använda nålar för att manipulera tryckpunkter, använder akupressur fingrarna såsom verktyget för manipulation. Akupressur är en effektiv form av smärtlindring och stressreducering för många människor. Flera akupressurpunkter i bröstet adressproblem i bröstet själv samt andra kroppsområden.

Förkortningar

Akupressur använder förkortningar i samband med meridianen, eller zon, de innebär. Akupressurpunkter i bröstet hör till lungan (L eller LU), njure (K) och befruktning kärlet (CV) meridianer. Engelska namn för varje punkt är baserade på en översättning av de ursprungliga kinesiska.

Elegant Mansion

The Elegant Mansion tryckpunkt heter K 27, och ligger på botten av din nyckelben nära din översta revbenet. Manipulera denna tryckpunkt kan hjälpa till att lindra tryck över bröstet, liksom ångest och sorg.

Letting Go

Letting Go kallas ibland också "centrala finans" eller LU 1 Denna punkt behandlar känslor som depression och sorg och spänning i bröstet och hosta. Det ligger på den övre delen av bröstkorgen nära där armen ansluts till bålen.

Sea of ​​Tranquility

CV 17 kallas havet av Tranquility. Denna tryckpunkt på bröstet tar också depression, ångest och tryck över bröstet. Sök denna punkt genom att känna till bröstbenet och efter det ner till samma nivå som var dina bröstvårtor ljuga.

Varning

Försök inte akupressur på dig själv eller andra om du inte har fått tillräcklig undervisning inom området för egenbruk. Applicera tryck på fel område av kroppen kan orsaka skada.