Akupressur för Restless Leg Syndrome

Följande är några sätt att lösa din restless leg syndrome (RLS) med hjälp av olika former av akupressur. RLS definieras som att ha en smärta eller känsla i benen som gör att du känner ett behov av att alltid flytta dem; Det kan skapa sömnbrist, om smärtan är också involverad. Akupressur kan förbättra din sömnkvalitet och minska din rygg / ben. Det finns 14 rader av energi for genom våra kroppar som på kinesiska teorin är ansvarig för att hålla oss friska. När det finns en blockering i dem, kan ett hälsoproblem vara present.The gallblåsa och urinblåsa linjer kanalisera den energi som ansvarar för att skapa RLS frågorna, så pressning eller knacka rätt punkter kan hjälpa kroppen att läka. Omprogrammering och avlägsnande av stockning energi som orsakar ryggsmärta kan leda till smärtfria ben.

Brister och förhållanden som leder till RLS

Restless legs syndrom plågar många människor och ibland något så enkelt som en järnbrist, förkylning eller influensa mediciner, koffein, eller för mycket tobak eller alkohol kan vara problemet. Någon av följande förhållanden kan orsaka RLS och akupressur kan bidra till att hjälpa dig att få lindring. Tyvärr, om medicinering som orsakar problemet, akupressur hjälper inte i längden. Parkinsons sjukdom, perifer neuropati, diabetes eller njur frågor kan också skapa restless leg syndrome.

Vad är akupressur?

Akupressur är baserad på den kinesiska teorin att 14 rader av energi, kallade meridianer, köra genom din kropp. Tänk på dem som elektriska ledningar och på vissa ställen finns det brytare. De brytarna är de triggerpunkter eller akupressurpunkter som du vill trycka på för att dra i spaken igen och få en smidig fri energi flödar skapa hälsa och välbefinnande. Om energiflödet störs på något sätt, kommer kroppen att reagera med sjukdom. Negativa tankar, trauma, stress och känslor blir inbäddade i meridianen, skapar störningar. Akupressur görs med fingertopparna för att försiktigt skjuta, håll eller knacka vissa punkter eller brytare. Dessa samma punkter används för akupunktur förutom att nålar används i stället för tryck. Ibland magneter är också tejpade till de punkter för större frågor som behöver en konstant stimulering.

Gall Bladder Meridian

Titta på diagrammet för gallblåsan meridianen och du kan se de akupressurpunkter (eller brytare) är notated av de röda prickarna. I grundläggande akupressur, börja vid sidan av ögat vid globlinjen och arbeta dig ner kroppen, knacka varje punkt. Du har hittat den punkt om den är känslig för beröring. Gå igenom och håll varje punkt i 15 till 20 sekunder, med fokus intensivt på restless leg syndrome och känslor och frustrationer som du upplever.

Bladder Meridian

Än en gång leta efter poäng för blåsan meridianen i detta nästa diagram och upprepa vad du gjorde för andra meridianen. Från insidan av ögonbrynet på näsan strecksatsen trycker eller håller punkten och flytta ner kroppen. Håll varje punkt 15-20 sekunder eller tills smärtan lättar. Lägg märke till hur mycket tryck du använder och efter att ha hållit den punkt, tryck igen och se om du måste trycka hårdare för att få samma smärtsvaret. Merparten av tiden kommer du att märka att smärtan är borta och allt som är kvar är trycket när du trycker på.

Resultat

Genom att trycka på dessa triggerpunkter släpper en stram muskel. En frisk muskel gör inte ont. En uppbyggnad av mjölksyra hjälpmedel är det som skapar smärtan, och när de börjar strömma från området de ersätts med färskt blod och syre. Drick ett par glas vatten efter en session för att spola mjölksyra från kroppen. Gör stretchningsövningar för att förlänga dessa nyligen flexibla muskler.

EFT

EFT är en form av akupressur / meridian terapi som terapeuter använder för att hjälpa kunder med känslomässiga och fysiska problem. EFT är en mycket enkel formel som lekman kan använda hemma utan att behöva räkna ut vilken meridian är ansvarig för hans problem. EFT är en stor modalitet, men kräver en del extra brytare knacka för att påskynda läkningen. Den grundrecept, då följde, omfattar alla 14 meridianer; du knackar varje akupressur punkt runt sju gånger tills löst. Om du använder 40 extra kranar på problemet meridianen, kan du kasta den breaker snabbare. Diagrammet ovan visar de grundläggande punkter som du kan klicka på för resultat. Om du inte kan lösa problemet du kan saknas en aspekt av problemet. Ett exempel på användning av EFT rädsla för ormar är i referens avsnittet, men du kan använda den för att lindra RLS.